Omslagsbild: Vad de döda vet

Översättare: Tess Risheden
Utgivningsdatum: 2008-02-26
Recensionsdatum: 2008-03-17
ISBN: 978-91-518-5031-3

Vad de döda vet

Systrarna Bethanys försvinnande skakar om den sömniga småstadsidyllen och ingenting blir sig riktigt likt i denna kusliga thriller från Laura Lippmans säkra hand.

Heather och Sunny Bethany är två helt vanliga tjejer i yngre tonåren. Liksom de flesta tonåringar är de trötta på sina föräldrar, och känslan är ömsesidig. En dag försvinner de spårlöst från ett köpcentrum i närheten av deras hem. Från den stunden blir ”The Bethany Sisters” ett begrepp som andra föräldrar använder för att varna sina egna tonåringar. Dagar blir till veckor som blir månader och år, utan att minsta ledtråd av vikt dyker upp.
Trettio år senare skadas en kvinna i en smitningsolycka på en hårt trafikerad väg. När kvinnan tas om hand hävdar hon att hon är Heather Bethany, men att hon inte tänker säga mer än så. Har hon fått hjärnskakning? Är hon galen? Om hon verkligen är Heather Bethany; var är i så fall systern, Sunny?
I en växling mellan nutid och dåtid får vi följa polismannen som ansvarade för utredningen av systrarnas försvinnande, polisen som sedan tog över det arbetet, systrarnas föräldrar, en socialarbetare och en advokat. Alla dessa personer har sin syn på vad som egentligen hände vid försvinnandet, och om kvinnan i trafikolyckan verkligen kan vara en av Bethanysystrarna.
Vad de döda vet är en oerhört välkomponerad psykologisk thriller i god Ruth Rendell-anda.

Mer om författaren
Laura Lippman utbildade sig till journalist och arbetade på The Evening Sun i Baltimore under tolv år innan hon övergick till att skriva på heltid. Hennes tio böcker om privatdetektiven Tess Monaghan har belönats med Edgar, Agatha, Shamus, Anthony, Quill, Barry och Nero Wolfe Awards och är utgivna på en mängd språk. Laura Lippman bor i Baltimore, Maryland USA.
Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.