Omslagsbild: Himmel

Utgivningsdatum: 2008-05-08
Recensionsdatum: 2008-05-26
ISBN: 978-91-1-301858-4

Himmel

Louise och Fredrik är väldigt lyckade. Han är en arkitekt i ropet, med ständigt nya iögonenfallande projekt. Louise passar perfekt vid hans sida. Konstigt nog är en av dem konstant otrogen.

Parvaneh från Esfahan blir misshandlad av sin man, och gör det som ingen hade trott. Hon måste bara få vara för sig själv ett litet tag. Vara sig själv. Men så träffar hon en annan man som gör det svårt att vara ensam.

Lena är gift med Janson. Hon är beredd att ge upp hela sitt liv för honom. Och det har hon fått göra också. För Janson spelade en gång bort det de hade. Hon tror att han har slutat, men Janson vet ju hur man ska vinna.

De lever i samma stad. Då och då stöter de ihop. Att säga att deras vägar korsar varandra vore att ta i. Så ser det inte ut i livet. Men de bor ju faktiskt under samma himmel. Och ibland får de syn på den.

Torbjörn Flygt återkommer nu med en rik roman om tre kärlekar, i ny och nedan. Precis som den Augustprisbelönade Underdog är detta en roman som är ett tvärsnitt av vår tid lika mycket som den är en skarpsynt gestaltning av enskilda öden i olika hörn av samhället.

Läs ett kapitel ur boken

Mer om författaren
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: november 2008
119 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Björn Kjellman
Utgiven: april 2008

SENASTE RECENSIONERNA

Pressröster om Himmel "Få författare kan som Torbjörn Flygt summera människors vardagsliv med en sådan briljant cynism och ironi utan att förlora kontakten med samma människors innersta tankar och själ." Catrin Villaume Fägerstrand, Norrköpings Tidningar"Flygts styrka som författare ligger inte minst i förmågan att fånga och ta pulsen på vår nutid /.../ när det gäller Torbjörn Flygt vill man därför gärna anta, att han är någonting viktigt på spåren i det svenska samhället, när han avlyssnar och fångar en livskänsla som av allt att döma också har en vidare europeisk utbredning." Bo-Ingvar Kollberg, Upsala Nya Tidning"... man kan ändå inte undgå att imponeras av Flygts förfarna handlag med målarlådan, hans klockrena tonträffar i dialogen och hans överdådiga förmåga att teckna kollektiva scenerier." Jan A Johansson, Nerikes Allehanda"Flygts språk är kraftfullt och tryggt. Det är måleriskt och det tar sig tid /.../ den samlade bilden av det Sverige som ligger utanför mitt fönster är realistisk och lite tragisk och aningen komisk. Men trots allt går läsaren i något avseende styrkt ur läsningen. Det är inte riktigt hopplöst." Elisabet Norin, Kristianstadsbladet"Lyhörd för olika språkröster prickar Flygt in personerna på den sociala och mänskliga skalan genom deras sätt att tala /.../ Hur står den sig då, denna Himmel, i jämförelse med Underdog. Jo, bra!" Blekinge Läns Tidning"Med sin kantiga, säregna prosa lockar Flygt fram mänsklighet i situationer där den verkar dömd på förhand. Och tecknar bilden av ett Sverige där folkhemmet gått i bitar och där hoppet lever hos dem som har ­något att erövra ..." Jan-Olov Nyström, Södermanlands Nyheter

Torbjörn Flygt debuterade 1995 med Längsta ögonblicket, och utkom två år senare med Män vid kusten. Sitt definitiva genombrott fick han med Underdog, som belönades med Augustpriset 2001. 2004 utkom romanen Verkan och 2006 debuterade Torbjörn Flygt som dramatiker på Malmö Dramatiska Teater med pjäsen Karriär, en samtidssatir om arbetsmarknaden.

2008 utkom Himmel, en roman som, precis som Underdog, är ett tvärsnitt av vår tid lika mycket som den är en skarpsynt gestaltning av tre kärlekar i tre olika hörn av samhället. 2011 kom Outsider, en uppföljare till Underdog. Romanen Var man (2013) är en stram kortroman där han återigen visar sin känsla för det subtila spelet mellan människor.

Som en av de mest efterfrågade svenska författarna har Torbjörn Flygt gjort hundratals framträdanden med sin litterära stand up, där han framför texter ur sina böcker som monologer. Han framträder på Bokens dagar, bibliotek, teatrar, skolor, företag och föreningar över hela landet.
Vid sidan om sitt skönlitterära författarskap skriver Torbjörn Flygt artiklar, kritik och resereportage. Han gästar också skrivarskolor och talar om sitt författarskap och sitt skrivande och har själv gått utbildningen i litterär gestaltning vid Göteborgs universitet.
Torbjörn Flygt är översatt till tyska, polska, danska, norska, finska och litauiska.

Torbjörn Flygts första barnbok, Fiskplåt och bajsdrakar, utkom 2009. Uppföljaren, Fruktolösa tokobertar, utkom 2011. År 2014 utgav han sommaräventyret Spår i sanden, som han skrivit tillsammans med sin dotter Nora.

Utmärkelser:

Augustpriset 2001
Din bok – vårt val 2001 (utdelas av Svenska Bokhandelsmedhjälpareföreningen  till årets bästa bok)

Besök även  www.torbjornflygt.se


 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.