Omslagsbild: När Goldie Hawn kom in från sjön

Utgivningsdatum: 2009-08-28
Recensionsdatum: 2009-09-14
ISBN: 978-91-1-302333-5

När Goldie Hawn kom in från sjön

Berättelser marvatten
Det händer massor av oförutsägbara saker när man är ute på sjön och lever vid havet. En del är trevliga överraskningar, som ett besök från en annan värld, och annat är smärre katastrofer där man får kämpa för sitt liv.

När Goldie Hawn kom in från sjön är Birger Sjöbergs tredje fristående bok i serien om hav och sjö. I denna volyms första del, Misstag till sjöss, berättar han sedelärande historier om vad som kan inträffa när man färdas över djupen. Skeenden där både tingen och den mänskliga faktorn äventyrar en säker seglats. Här återges berättelser om allt ifrån det som bara inte får hända; att någon ramlar över bord, till mer sorglustiga malörer som historien om "ett Müslihaveri" och vad man tar sig till när man fått en fiskkrok i huvudet.
I bokens andra del, Utsikt från en sjöbod, får vi ta del av ett antal märkliga berättelser från kust och hav, både självupplevda och återberättade men alla med ursprung i författarens älskade bohuskust.
Bokens titel, När Goldie Hawn kom in från sjön, syftar på det sällsamma mötet, en gråmulen höstdag på sjuttiotalet, mellan Hollywoodstjärnan Goldie Hawn och båtbyggare Albert Andersson på Musö i Fjällbacka skärgård.

Mer om författaren

SENASTE RECENSIONERNA

Bohusläningen recenserar När Goldie Hawn kom in från sjön "En samling berättelser som förtjänar att bli lästa!"Ingegerd Johansson
bohuslaningen.se
"Det är läsvärt." "Och det är i berättelser som dessa /.../ som författaren och hans språk verkligen kommer till sin rätt. Birger Sjöberg skriver om havet och livet kring det på ett självklart, vackert och nästan kärleksfullt sätt. Det är läsvärt."Klara Magnusson, Svensk Sjöfarts Tidning
Birger Sjöberg i Bohusläningen
bohuslaningen.se

Birger Sjöberg är född 1953 i Stockholm. Under hela sin barndom spenderade han somrarna på Musö i Fjällbacka skärgård och 1975 tog han steget fullt ut och blev bofast. Ett par år senare gick flyttlasset in till fastlandet, närmare bestämt till Krokstrand vid Idefjorden där han och hustrun Marie drev ett segelmakeri men även experimenterade med odling av vindruvor.

Idag är han bosatt i Järvsö, fast med djupa rötter kvar i det Bohuslänska kustlandskapet. Sedan debuten 2001, med Berättelser från havet, är han även verksam som författare.

Läs en artikel om Birger i Bohusläningen

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.