Omslagsbild: Sticka småvarmt

Fotograf: Albin Dahlström
Utgivningsdatum: 2009-01-19
Recensionsdatum: 2009-02-02
ISBN: 978-91-518-5094-8

Sticka småvarmt

Mössor, vantar, sockor, halsdukar, benvärmare, muddar och kragar

Ibland räcker det med ett litet plagg för att höja temperaturen. Det kan handla om frusna tår, fingrar eller bara en humörkick!

Sticka småvarmt börjar med praktiska och enkla basmodeller på flera just sådana små värmande plagg – mössor, vantar, sockor, halsdukar, benvärmare, muddar och kragar. Här finns grundmönster men även en mängd beskrivningar av roliga variationer som kan inspirera till egna idéer.
I boken blandas olika tekniker men gemensamt för alla plagg är att de är enkla att sticka. Några modeller kan ta lite längre tid att göra, men det betyder inte att de är komplicerade. Ta bara ett steg i taget så går det bra. Traditionella flätmönster stickas här på ett annorlunda vis och tekniken öppnar för långt fler användningsområden än bokens modeller.
Författaren Johanna Wallin är en mycket frusen person som gärna bär kragar, muddar och sockor inomhus. Tanken är att plaggen i boken fungerar lika mycket som fina smycken eller accessoarer som värmande småplagg. Många modeller matchar varandra snyggt, men det är upp till var och en att mixa dem precis som man vill!
Utöver de värmande plaggen är boken kryddad med smycken, broscher och små mössor att värma frukostägget med.
Detaljbilderna i boken är tagna av Albin Dahlström, fotograf med inriktning på studio- och produktfotografi. Miljöbilderna är fotograferade av Björn Dahlgren, som är reklamfotograf med stark känsla för produkten i sin miljö.

Mer om författaren

SENASTE RECENSIONERNA

Pressröster om Sticka småvarmt "... perfekt för rastlösa stick-junkies som inte orkar med ett evighetslångt projekt i form av en tröja eller kofta. Satsa på att få klart en mössa, ett par benvärmare eller en medalj till dig själv istället för att skämmas över ännu ett oavslutat projekt. Boken innehåller moderna, enkla och nytänkande modeller och passar både nybörjare och erfarna."Sundsvalls Tidning"Ny bok för stickentusiasten, full av små, snabbstickade plagg som benvärmare, vantar och kragar."Vi i Villa"För dig som är snäppet händigare finns ännu fler tips på varma stickisar i den här snygga boken."Föräldrar & Barn

Johanna Wallin har stickat i över 40 år och är utbildad ateljésömmerska och formgivare. Hon driver en populär stickblog, har kurser i stickning och bidrar på stickmässor både i Sverige och utomlands.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.