Förföra demonen

Författare

Erica Jong

Förföra demonen

Svenska

2010-09-14

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Samtida memoarer/biografier

Författare

Recensionsdag

2010-10-04

Publiceringsdatum

2010-09-14

Bokinformation

Originaltitel

Seducing the Demon

Originalspråk

Engelska

Språk

Svenska

Format

Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113019871

Antal Sidor

224

Vikt (kg)

0.426

Ryggbredd (mm)

20

Höjd (mm)

215

Bredd (mm)

143

Böcker av författaren

Om boken

Vanessa Wonderman, en gång firad skådespelerska, numera rik hemmafru på Upper East Side i New York, sörjer sin förlorade attraktionskraft. Hon känner sig plötsligt omgiven av sjukdom och åldrande: Föräldrarna är döende och hennes äldre make har problem med hjärtat.

Själv fantiserar hon om den stora passionen, kanske kan den hittas på knapplost.com, en nätsajt för erotiska möten. Men är evig ungdom verkligen bättre? Och kan lustfyllt sex mota bort sjukdom och död?

Erica Jong är tillbaka med en djärv och rolig roman om livet och kärlek på ålderns höst.

Läs mer

Erica Jong

Rädd att dö

Om boken

Isadora Wing är rädd för att flyga. Den där känslan av att tappa fotfästet, att lämna den invanda tryggheten och ge sig hän åt ett nyckfullt öde. Så känner hon det också när hon sätter sig på planet till New York för att åka till en psykoanalytikerkongress i Wien. Och så börjar en svindlande erotisk luftcirkus över Europa, som långt senare slutar på ett äventyrligt hotell i Paris. Då har hennes demoniska älskare Adrian Goodlove lämnat henne och återvänt till det stilla livet i sin familj. Men Isadora har gjort en betydelsefull vinst. Flygskräcken är borta ...

Det odödliga uttrycket "det knapplösa knullet" myntades i Erica Jongs feministbibel från 1973 (på svenska 1975). Den slog ner som en bomb i sin samtid, på grund av sin frispråkighet och sin öppenhet kring sex och framför allt kvinnlig sexualitet. Full av fräckhet, livsbejakelse och skratt. Numera är den en modern klassiker, som ständigt hittar nya läsare. Den har i dag sålt i över 18 miljoner exemplar världen över.

Läs mer

Rädd att flyga

Erica Jong

Rädd att flyga

Om boken

I över tre decennier har Erica Jong förbluffat och provocerat. I sina memoarer, skrivna med samma sensualitet, humor och ärlighet som gjorde Rädd att flyga till en klassiker, beskriver Jong sitt liv som författare.

I sina memoarer är Erica Jong uppfriskande direkt - oavsett om hon avhandlar hur man skriver bra sexscener, om hon beskriver alkohol och marijuana som vägen till njutning eller avslöjar detaljer om sitt eget kärleksliv.
Hon berättar om hur hon i sextioårsåldern upptäckte glädjen i så vitt skilda ting som tantrasex och mormorskap. Hon skildrar också sitt liv i litteraturens tjänst, och hur författare som Sylvia Plath och Henry Miller har influerat henne.

Över trettio år av kändisskap, löje, äkta män, älskare, alkohol och ibland tillfällig avhållsamhet. För Erica Jong har skrivandet ofta varit ett sätt att få en stormig tillvaro att bli mer begriplig. Förföra demonen är en ovanlig mix av boklighet och oanständighet - och Erica Jong är mer än något annat lojal mot vikten av att säga som det är i en förljugen tid.

Läs mer

Förföra demonen

Erica Jong

Förföra demonen

Nyheter

7 mars 2019

Tre feministiska klassiker – nu i pocket!

Nyheter