Omslagsbild: Den svenska tillväxtskolan

Utgivningsdatum: 2002-10-04
ISBN: 978-91-7568-060-6

Den svenska tillväxtskolan

Om den ekonomiska utvecklingens kreativa förstörelse
Hur uppstår egentligen ekonomisk tillväxt och industriell utveckling? Vilka är tillväxtens och välståndets grundläggande förutsättningar?

Den svenska tillväxtskolan, en unik svensk nationalekonomisk skolbildning med Erik Dahmén som den mest kände företrädaren, betonar att ekonomisk tillväxt är en evolutionär process där entreprenörskap och innovationer spelar en central roll. Att ekonomisk utveckling sker genom att det nya utmanar det gamla i en process av kreativ förstörelse.
Dan Johansson är docent i nationalekonomi och vice vd för Ratio - Näringslivets forskningsinstitut.
Mer om författaren

Nils Karlson är institutionell ekonom och statsvetare, docent vid Uppsala universitet, samt VD för forskningsinstitutet Ratio.

De senaste åren har hans främsta forskningsområde varit lönebildning och arbetsmarknadsmodeller i Sverige och internationellt. Han har under många år forskat om samspelet mellan politik och marknader i den moderna välfärdsstaten. Han har lett ett flertal forskningsprojekt om bl.a. demokrati och grundlagsfrågor; svensk tillväxt och utvecklingskraft; marknad och moral; institutionell konkurrens; och staten och arbetsmarknaden.
Han har totalt publicerat och redigerat 20 böcker och ett stort antal artiklar och bokkapitel. Han har tidigare varit rektor för Cityuniversitetet och har även bred erfarenhet från media och regeringskansli. Medlem av bl.a. Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien och Mont Pelerin Society.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.