Omslagsbild: Miniskepparen

Utgivningsdatum: 2014-05-27
ISBN: 978-91-1-306025-5

Miniskepparen

Båtpyssel & sjökunskap för de yngre besättningsmedlemmarna
En faktabok/lärobok/pysselbok/målarbok för alla gastar mellan 6 och 14 år.

Barn är nyfikna och vill vara med och hjälpa till ombord. Med hjälp av Miniskepparen är de snart med och läser sjökort och navigerar efter sjökortets symboler och farledernas prickar. Här får de lära sig kompassen och andra instrument ombord, om väder, vågor och vind, knopar och väjningsregler.

Miniskepparen lär ut så gott som allt man behöver kunna för Fritidsskepparintyget, men enkelt och lekfullt. Bokens upplägg med korsord, pyssel och kluriga uppgifter är dessutom perfekt för regniga dagar till sjöss.
Mer om författaren
209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2014

SENASTE RECENSIONERNA

"en riktig vinnare!" "Boken har ett bra pedagogiskt upplägg med roliga och utmanande pyssel och båtkorsord blandat med förklaringar om navigering, sjömärken, signalflaggor och utvald fakta. Tillsammans med en läcker layout är boken en riktig vinnare!"
www.metrobloggen.se
Pressröster om Miniskepparen "Den nyutkomna boken Miniskepparen är en fyndig liten bok som ger barnen all information de kan behöva på vattnet. Boken innehåller samma information som ingår i kursen för förarintygen som finns för vuxna, men helt anpassat för den yngre generationen. Det är faktiskt den första nautiska kursboken för barn."Båtsidan.com
Photo

Carina Norberg arbetar som utbildare och föreläsare i bland annat navigationslära. Hon driver samtidigt företaget www.skargardkunskap.se och har lång erfarenhet av båtliv och navigering.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.