Omslagsbild: Äganderättens konsekvenser och grunder

Utgivningsdatum: 2005-11-22
ISBN: 978-91-7568-065-1

Äganderättens konsekvenser och grunder

Trots dess avgörande betydelse för både hur ekonomin utvecklas och för enskilda människors möjligheter att forma sina liv, så är den privata äganderätten sannolikt en av samhällets mest missförstådda institutioner.

I Äganderättens konsekvenser och grunder presenterar nio forskare inom juridik, nationalekonomi, filosofi, ekonomisk historia och statsvetenskap en rad nya perspektiv på äganderättens betydelse för samhället.
Niclas Berggren är docent i nationalekonomi och vice vd för Ratio - Näringslivets forskningsinstitut.
Mer om författaren

Nils Karlson är institutionell ekonom och statsvetare, docent vid Uppsala universitet, samt VD för forskningsinstitutet Ratio.

De senaste åren har hans främsta forskningsområde varit lönebildning och arbetsmarknadsmodeller i Sverige och internationellt. Han har under många år forskat om samspelet mellan politik och marknader i den moderna välfärdsstaten. Han har lett ett flertal forskningsprojekt om bl.a. demokrati och grundlagsfrågor; svensk tillväxt och utvecklingskraft; marknad och moral; institutionell konkurrens; och staten och arbetsmarknaden.
Han har totalt publicerat och redigerat 20 böcker och ett stort antal artiklar och bokkapitel. Han har tidigare varit rektor för Cityuniversitetet och har även bred erfarenhet från media och regeringskansli. Medlem av bl.a. Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien och Mont Pelerin Society.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.