Omslagsbild: Frostnätter

Översättare: Ylva Hellerud
Utgivningsdatum: 2009-09-10
Recensionsdatum: 2009-09-28
ISBN: 978-91-1-302005-1

Frostnätter

En kulen höstkväll hittas en kvinna hängande i en snara i sin sommarstuga vid en ensligt belägen sjö. Det verkar inte vara något mystiskt med hennes död, men när Erlendur får ett kassettband med en inspelning av en seans kvinnan deltog i strax före sin död, känner han att han måste gräva i hennes historia och ta reda på varför hennes liv fick ett så plötsligt och tragiskt slut. Samtidigt blir han engagerad i gamla olösta mysterier med försvunna människor och får tampas med spöken från sitt eget förgångna.

Erlendur Sveinsson är en av den nutida isländska litteraturens mest älskade figurer: den excentriske polismannen under vars sträva yta döljer sig en stor humanitet har fascinerat läsare såväl hemma på Island som ute i världen under de gångna åren.
Mer om författaren
55 kr Bok - Pocket
Utgiven: oktober 2010
105 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Pale Olofsson
Utgiven: augusti 2009
"Betyg 4 av 5" "När boken dessutom har vissa paralleller med en (spoiler!) av mina gamla favoritfilmer från 90talet blir jag bara ännu mer förtjust. Frostnätter är helt klart ännu en läsvärd deckare från Arnaldur Indridasons penna."
www.pocketblogg.se
Ljudbokstips från Hemmets Journal "Detta är den åttonde boken i serien, kanske också den allra bästa. Betyg 5"
"Mänsklig, personlig, upprörande och varm." "Mänsklig, personlig, upprörande och varm. Och Pale Olofsson är skön att lyssna på, bland annat för att han hjälper mig med uttalet på isländska namn som Grafarvogur, Sigurdur Oli, Thingvellir och Valgerdur ..." Laura
"högre klass än det mesta" "Att han skriver bra är en sak att varje ny polisroman av Arnaldur Indridasonhåller högre klass än det mesta, oavsett kriminell undergenre som ges ut Sverige,är ännu mer imponerande, smått obegripligt. Skulle inte förvåna om Svenska Deckarakademin nominerar också hans nya roman, Frostnätter (Norstedts, övers: Ylva Hellerud), som en av årets bästa översatta deckare."Ystads Allehanda

Arnaldur Indridason har länge varit Islands populäraste författare. Hans böcker finns utgivna i fler än 30 länder och har sålt i miljontals exemplar.

Han har fått många priser och nominerats till ännu fler. De främsta utmärkelserna är den nordiska Glasnyckeln, den brittiska Golden Dagger jämte två franska priser: Grand prix des Lectrices de Elle och Grand Prix de Littérature Policière.

 

 

 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.