Omslagsbild: Rosendals Trädgård

Fotograf: Lena Koller
Utgivningsdatum: 2010-09-06
Recensionsdatum: 2010-09-22
ISBN: 978-91-1-302403-5

Rosendals Trädgård

Ett år med trädgård och mat
Följ med till Rosendal! Följ årets växlingar i Sveriges mest älskade trädgård, och laga recepten på allt det goda från Rosendals trädgårdskafé.

Rosendals Trädgård är en älskad oas mitt i storstaden, öppen för alla besökare. Följ med på en vandring i rosenträdgården och fruktträdgården, njut av blomsterprakten och lär dig om den biodynamiska odlingen. Gör en avstickare till plantboden och samtala om frön, sticklingar och krukväxter, välj bland de färska grönsakerna, inläggningarna och oljorna som återfinns på hyllorna i trädgårdsbutiken.
Låt dig lockas in av de härliga dofterna från bageriet eller slå dig ner i kaféet, där det serveras smakrika ekologiska maträtter och bakverk.

Under ett helt år har Malou von Sivers besökt Rosendals Trädgård i sällskap med fotografen Lena Koller. Resultatet har blivit en ljuvlig berättelse i ord och bild om en enastående rastplats i tillvaron.
Recept på mat och bröd, krämer och örtkurer varvas med trädgårds- och kruktips för hela året, porträtt och intervjuer och sagolikt vackra foton.
Njut av den nya Rosendalboken!

Mer om författaren
"Vackra bilder samsas med trädgårdstips och en hel hög härliga recept hämtade från Rosendals berömda buffébord" TT Spektra
"Lockande recept varvas med trädgårds- och kruktips för hela året" /Allers Trädgård "Dessutom porträtt, intervjuer och underbara foton"
"den avslappnade mixen av personporträtt,recept,odlingstips och lyriska naturbetraktelser fungerar mycket fint." Residence
"Det här är en bok att trivas med" /Dagbladet Sundsvall

Malou von Sivers är journalist, moderator, föreläsare och känd TV-profil. Hon började sin karriär på Expressen och Aftonbladet och arbetade som nyhetsreporter där i 10 år. Hon skrev reportage om rättsfrågor, sociala frågor och arbetade som arbetsledare. Därefter var hon med och startade svenska ELLE där hon var chefredaktör i två år. 1992 startade hon Nyhetsmorgon, Sveriges första morgonprogram, tillsammans med Bengt Magnusson. Nu har hon sitt eget program Malou efter tio. Hennes Sommar i P1 blev ett av årets mest uppmärksammade.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.