Omslagsbild: Svinajakten

Utgivningsdatum: 2009-08-27
Recensionsdatum: 2009-09-14
ISBN: 978-91-1-302113-3

Svinajakten

Petra Wester är advokat i Stockholm, där hon bor med sin 16-åriga dotter Martina. Petra har ett sommarhus på Österlen dit hon söker sig för att komma undan stress och yrkesliv.

En sommar blir Petra kontaktad av affärsmannen Sten Backman, en bekant från studietiden, som just ärvt den pampiga österlenska gården Hamra efter att hans far plötsligt gått bort. Stens nya planer för Hamra och den traditionsenliga jakten där ses inte med blida ögon i trakten. Samtidigt genomför miljöaktivister en rad protestaktioner på båda sidor av sundet.

En plötslig och tragisk dödsolycka sätter i gång polisens utredning. Under ytan i det vackra österlenska landskapet styrs händelserna av kärlek, svek och avund, vilket sätter i gång en spiral av våldsamma gärningar. Petras efterforskningar på Stens uppdrag blir nu allt farligare och hennes upptäckter gör att hon motvilligt dras in i polisutredningen.


Mer om författaren
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: juni 2009
121 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Mirja Turestedt
Utgiven: oktober 2009
"Riktigt bra deckare och jag ser fram emot en uppföljare!!!!"
kajsalisa.blogg.se
"Den är helt klart godkänd och lovar gott inför framtiden, ser definitivt framemot nästa."
miaeggimann2.blogspot.com
"En ny deckarhjältinna att älska" /Länstidningen Östersund "Spänningen är olidlig.Svinajakten kom 2009 och Svärmaren i vår 2010. Jag längtar redan efter nästa mysterium som Petra Wester ska lösa på sitt kluriga, intelligenta sätt."Länstidningen Östersund (läst: Svinajakten och Svärmaren)
"imponerande kompott som ger mersmak" "fascinerande miljöer, skånsk adel, avund, mord och kärlek i en ganska imponerande kompott som ger mersmak. Klurigt på ett ganska mysigt och lite gammaldags sätt och med ett slut som lämnar öppningar för fler möten med den samlade huvudpersonen."Pernilla Björnör Hydén, Laura

Anna Bovaller, född 1963 i Trollhättan, är bosatt i Nacka tillsammans med sin man och tre söner. Hon har arbetat som advokat och bolagsjurist och är numera chefsjurist på Swedavia AB (Swedish Airports).

Anna Bovaller gick Ordfronts skrivarkurs under hösten 2006 men har sedan länge haft tankar på att bli författare. Så här säger hon själv om sin huvudperson och miljön i  Svinajakten:

"På temat "Gräv där du står" valde jag att skapa en huvudperson som Petra Wester. Vi är båda jurister och en advokatbyrå blev därför en naturlig och spännande miljö att bygga kriminalhistorier kring. Petras kärlek till Österlen är givetvis också påverkad av min egen - vi har sommarhus i trakterna av Kivik. Där stannar alla likheter. I övrigt hör Petra, precis som resten av karaktärerna i mitt persongalleri och händelserna i Svinajakten, bara hemma i min fantasi."

 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.