Omslagsbild: Armlös, benlös men inte hopplös

Utgivningsdatum: 2009-09-08
Recensionsdatum: 2009-09-21
ISBN: 978-91-1-302360-1

Armlös, benlös men inte hopplös

Mikael Andersson var dömd till ett liv på institution när han 1964 föddes armlös och benlös. Följ hans väg från barndomens kamp mot rådande fördomar till idag då han är en aktiv föreläsare och dessutom trebarnsfar och egen företagare.

I boken beskriver Mikael vad som fört honom framåt i livet. Genom hans mycket personliga berättelse får vi en inblick i betydelsen av drivkraft, aktiva val och eget ansvar för att uppnå det mål han satte upp för över 40 år sedan. Mikaels dröm var ett självständigt liv. En målsättning som under åren utvecklades till att allt mer innefatta ett liv utifrån hans fulla potential, att leva fullt ut. Idag har han nått sitt mål. Mikael lever sin dröm och vi får i boken veta hur det gick till.
Hur kan man, utan armar och ben, ta sig fram i livet på det sätt som Mikael gör? Han berättar om sitt eget sätt att angripa problem och övervinna självskapade begränsningar och hur detta gradvis förändrade hans egen livssituation. Med en vinnande attityd tar han sig fram i livet. Denna attityd och Mikaels smittande leende räddade en gång livet på en djupt deprimerad människa som var på väg att ta sitt liv.

Mikael beskriver sina egna upplevelser kring att välja livet. "Jag skapar min egen verklighet och är ansvarig för vad som händer mig i livet. Det är tankens kraft som avgör om jag väljer livet eller inte." Han är medveten om att för en del kan detta uppfattas som provocerande, men när Mikael säger det får orden en annan innebörd.
Mer om författaren
55 kr Bok - Pocket
Utgiven: november 2010
Mikael Andersson intervjuas i En bok, en författare Intervju med Mikael Andersson som föddes utan armar och ben i mitten av 1960-talet. I sin bok "Armlös, benlös men inte hopplös" beskriver han sitt liv - från barndomens kamp mot fördomar till dagens liv som egen företagare och trebarnsfar.
www.ur.se
"äkta, lättläst och tankeväckande" "Boken inspirerar tack vare Mikaels personliga historia och betraktelser, som hela tiden för handlingen framåt. Det är äkta, lättläst och tankeväckande. Boken påminner gång på gång om tankens stora kraft."Sportguiden
Se ett klipp med Mikael Andersson i Efter Tio Mikael Andersson gästar morgonsoffan hos Malou von Sivers.
tv4play.se
Mikael Andersson intervjuas i DN "Och nu när du har skrivit en bok, vad är ditt nästa mål?– Att köra motorcykel. Tänk att köra mc till föreläsningarna, det har jag drömt om länge. Jag ser det framför mig, precis hur jag gör det, och nu är jag nära det målet. En trehjulig mc har jag tänkt mig. Jag måste bara lösa det rent tekniskt, men jag tror inte det ska vara några problem. Är det en 40-årskris jag lider av kanske? I så fall är det en glad kris."Astrid Johansson, DN
www.dn.se

Mikael Andersson var dömd till ett liv på institution när han föddes 1964. Idag är han en aktiv trebarnsfar som arbetar som föreläsare, inspiratör och coach.

I boken Armlös, benlös men inte hopplös berättar han mycket personligt om sin kamp mot rådande värderingar och synsätt. Med envishet och mod har han idag uppnått målet att leva som en självständig människa.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.