Omslagsbild: Slow gardening

Översättare: Inger Palmstierna
Fotograf: Simon Wheeler
Utgivningsdatum: 2010-02-24
Recensionsdatum: 2010-03-24
ISBN: 978-91-1-302412-7

Slow gardening

lustfyllda projekt för den medvetna odlaren
Det här är boken som berättar allt du behöver veta för att få en prunkande trädgård eller balkong - till en liten kostnad och med minsta möjliga klimatpåverkan.

Slow gardening, som slow food, innebär att man tar sig tid att njuta. Av egenodlade blommor och grönsaker, men lika mycket av att se hur det växer och blomstrar. Det är helt enkelt raka motsatsen till "extreme make over" och snabba genvägar. Budskapet är enkelt: Trädgård är något du skapar, inte köper. Jobbar du med och inte mot naturen, och undviker att försöka göra allt på en och samma gång, kommer naturen att hjälpa dig på traven.
Den här boken presenterar mängder av praktiska förslag på hur du bit för bit blir en gör-det-självare med gröna fingrar. Det handlar om jordförbättring, frön och förökning, återvinning och återbruk, hur man skördar och komposterar, planerar och väljer växter. Du får veta vilka växter som trivs var och hur du hanterar skadedjur utan att skada miljön. Dessutom presenteras ett antal kreativa byggprojekt som till exempel en kallbänk av gamla lastpallar, kompostbehållare och balkonglådor.

Ur innehållet:
· Från jorden och upp
· Odla utan trädgård
· Odla i din trädgård
· Sådd, odling & förodling
· Beskära & föröka
· Förebygga och försvara
· Skörden
· Bruk och återbruk
· Växtguide
Mer om författaren
188 kr Bok - Danskt band
Utgiven: februari 2010

SENASTE RECENSIONERNA

Vi i villa presenterar trädgårdsfavoriter "Skapa din trädgård med minsta möjliga miljöpåverkan; återvinn och kompostera, föröka och samla fröer. Dessutom blir det betydligt billigare."
www.viivilla.se
"En sympatisk och personlig bok" /Allt om trädgård "Alys Fowler, känd som The thrifty (noggrann, sparsam) gardener, gör en grundlig genomgång av allt som är värt att veta för att komma igång att odla – gärna i städer, på bakgårdar och balkonger. En sympatisk och personlig bok både för nybörjaren och alla som vill odla naturvänligt och resurssnålt."Allt om Trädgård
"En helt underbar bok" "Budskapet i Slow Gardening av Alys Fowler är lika enkelt som självklart: trädgård är något du skapar, inte köper."Elle Interiör
"Årets wowbok!" "Slow gardening är en härligt inspirerande bok som ger konkreta tips på ett njutbart vis."Allas
Photo

Trädgårdsmästaren Alys Fowler har i Storbritannien lanserat begreppet "slow gardening" att jämföra med "slow food", och är framför allt känd från BBC:s Gardeners' World. Hon har utbildats på New York Botanical Garden och Royal Botanic Gardens i Kew.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.