Omslagsbild: Det naturliga köket

Fotograf: Magnus Skoglöf
Utgivningsdatum: 2010-04-19
Recensionsdatum: 2010-04-14
ISBN: 978-91-1-302398-4

Det naturliga köket

"Naturliga råvaror och naturlig smak är en förutsättning för det naturliga köket." Så uttrycker sig Sveriges ledande kock och restauratör - Mathias Dahlgren.
Hans restaurang i Grand Hôtel i Stockholm har tre stjärnor i Guide Michelin. Matsalen har två stjärnor, Matbaren en stjärna.

Restaurang Mathias Dahlgren är Sveriges bästa och mest uppmärksammade restaurang. Mathias ideologi med nyskapade rätter med svenska smaker och våra yppersta råvaror presenteras på två olika sätt i restaurangen.
I den rustika och spontana Matbaren kan man slinka in, äta improviserat och enkelt (men med fantastiska smaker). Gästerna är en del av stämningen och atmosfären.
I Matsalen planeras besöket. Detta är den yppersta matsalen i Sverige, den traditionella inramningen till trots är menyn nyskapande på absolut internationell toppnivå.

Boken skildrar dessa två helt olika kök och miljöer, men allt sammanhållet av Mathias matideologi och filosofi om krogen som en mötesplats, en plats för upplevelser, gemenskap, äventyr och njutning.
Även om boken beskriver Mathias restaurang (och dess två inriktningar) är detta en kokbok, där Sveriges mest renommerade kock delar med sig av sina unika recept.
Mathias Dahlgren är Sveriges ledande kock och restauratör; han har som ende svensk stjärnkock vunnit guld i Bocuse d'Or, han drev tidigare uppmärksammade restaurang Bon Lloc, och nu Restaurang Mathias Dahlgren i Grand Hôtel i Stockholm.
Han har fått många internationella utmärkelser och är mycket uppmärksammad utomlands. På listan The S. Pellegrino World's 50 Best Restaurants placerar sig Restaurang Mathias Dahlgren tillsammans med världens bästa restauranger: El Bulli i Spanien, The Fat Duck i England och The French Laundry, USA.
Mathias Dahlgren är med andra ord en fullfjädrad stjärnkock.
Mer om författaren
"Det här är matkärlek på hög nivå!" /Femina
"något i hästväg" "Den är ett praktverk. Jo, faktiskt, det har gjorts många fina böcker om mat i Sverige men den här är något i hästväg. När du köper Det naturliga köket måste du inte bara köpa nytt soffbord, du får nog ta dig en funderare på att knalla bort till Norrgavel och köpa upp dig på ett helt nytt möblemang. Du måste ju matcha kokboken på bordet. /.../ Boken är förutom en kokbok, en bok om landets två bästa restauranger inhysta i det mest anrika hotellet och den här produkten är gjord för att matcha den helheten. Inte en vanlig kokbok. Läsvärd, otroligt inspirerande och en hel massa fantastisk mat."
matmarre.blogspot.com
"en framtida svensk kokboksklassiker!" "Det naturliga köket är en lika annorlunda som inspirerande kokbok, där Mathias inlevelsefullt blandar recept med berättelser om sitt eget mattänk och sin förkärlek för det svenska och enkla. /.../ Dahlgren blandar recept med charmiga anekdoter – en framtida svensk kokboksklassiker!"
www.mixr.se
"Storslaget och lustfyllt" /Allas "Det här är lust - i bild, text och engagemang. Ett storverk."

Mathias Dahlgren är Sveriges ledande kock och restauratör. Han har som ende svensk stjärnkock vunnit guld i Bocuse d'Or, han drev tidigare uppmärksammade restaurang Bon Lloc, och nu Restaurang Mathias Dahlgren i Grand Hôtel i Stockholm som har tre stjärnor i Guide Michelin (Matsalen har två stjärnor, Matbaren en stjärna).
Han har fått många internationella utmärkelser och är också mycket uppmärksammad utomlands.
År 2012 utsågs Mathias Dahlgren till Kockarnas kock för åttonde gången i tävlingens tjugoåriga historia. 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.