Omslagsbild: Föräldrarnas tvärtemotbok

Utgivningsdatum: 2010-04-09
Recensionsdatum: 2010-04-21
ISBN: 978-91-1-302343-4

Föräldrarnas tvärtemotbok

49 galna lösningar på vardagens problem
Alltför ofta växer små vardagliga problem sig stora i familjen - och till sist vet vi som föräldrar inte hur vi ska göra för att komma vidare. Gör tvärtemot, säger författarna och föräldracoacherna Åse Teiner och Anna Glas.

Vad är det för fel med att äta bakelser på väg till dagis? Eller varför inte betala några ungdomar för barnvagnspromenaden så att du äntligen kan få sova? Att våga göra tvärtemot sätter igång processer som förhoppningsvis väcker nya tankar - och du och din familj har roligt under tiden.
Föräldrarnas tvärtemotbok är indelad i tre avsnitt: Växa som vuxen, Bryt vardagsmönstren och Säg JA. De består av 49 föräldraberättelser ur verkliga livet samt tre avsnitt med författarnas tankar kring huvudämnena. Varje föräldrahistoria börjar med en kort problembakgrund, exempelvis att barnet aldrig äter middag eller att storhandlingen alltid slutar i katastrof. Föräldrarna provar en tokig tanke som att ge barnet en glass medan föräldern själv fixar middagen. Vi får följa vad som händer i familjen när de provar idén. Avsnittet avslutas med vilka nya tankar som väckts genom den tokiga tanken.

"Det kan vara så att den första tanken sitter klockrent men mest troligt är kanske att det ur det tokiga kommer en ny, modifierad och för föräldern anpassad tanke. Vi vill visa att det genom att vända och vrida på saker går att hitta nya tankar och förhållningssätt som vi inte hade hittat om vi inte gjorde något galet först", sammanfattar författarna Åse Teiner och Anna Glas själva sin idé.
"Föräldrarnas tvärtemotbok ska man bli glad av att läsa. Vi betonar vikten av att ha roligt som förälder. För oss är föräldrar vardagshjältar. För oss är det självklart att föräldrar har sunt förnuft och vill det bästa för sina barn. Föräldrarnas tvärtemotbok vill locka fram nya tankar, glädje och en förmåga hos föräldrarna att lita till sitt sunda förnuft."

SENASTE RECENSIONERNA

"Säg ja i stället för nej"
www.kristianstadsbladet.se
"Den här boken har jag längtat efter länge" Magnus Utvik "Det blir en 4:a till den boken. Väldigt kul bok!"Magnus Utvik 
svtplay.se
Se ett klipp med Anna Glas och Åse Teiner i TV4 Nyhetsmorgon
www.tv4play.se
Tvärtemotboken i media
tvartemot.se

Åse Teiner och Anna Glas driver tillsammans Föräldracoacherna och Tvärtemot. Tillsammans har de mångårig erfarenhet som lärare, coacher, föreläsare och flerbarnsföräldrar. (Läs mer på: www.tvartemot.se)

Mer om författaren

Anna Glas och Åse Teiner driver tillsammans Föräldracoacherna och Tvärtemot. Tillsammans har de mångårig erfarenhet som lärare, coacher, föreläsare och flerbarnsföräldrar. (Läs mer på: www.tvartemot.se)

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.