Omslagsbild: Medvind

Fotograf: Bo Malmros
Fotograf: Lisa Livstedt Malmros
Utgivningsdatum: 2010-08-31
Recensionsdatum: 2010-09-15
ISBN: 978-91-1-302458-5

Medvind

Fem år jorden runt med Vindrosa
Många drömmer om att förändra sitt liv, att våga ta steget till friheten och resandet. Bo och Lisa, två helt vanliga semesterseglare, gör slag i saken och realiserar den gemensamma drömmen: att segla jorden runt. Under fem år styr de sin S/Y Vindrosa på världens hav.

Seglingen innebär strapatser och vid många tillfällen får de testa gränserna och sin förmåga att lösa problem. De seglar tjugofem dygn i sträck, kör på en val, handstyr i tre veckor, drejar bi, lever på konservburkar och fisk och får minimalt med sömn. Seglen skörar och motorn strejkar.
Samtidigt finns friheten, möjligheterna, underbara seglingsstunder, möten med främmande kulturer och många spännande människor. Lisa och Bo kommer nära människor i deras vardag, längre in i sig själva och närmare varandra.
Följ parets uppriktiga beskrivning av vardag och äventyr. Segla med till Pärlöarna, Galapagos och Söderhavet och finn nya platser att besöka i Med vinden i ryggen.

Ur boken:
"Verkligheten är just nu … bara hav och hav. Vresigt och respektingivande häver det sig runtomkring oss. Det har sin gång och Vindrosa följer rytmen, dansar och rör sig upp och ner på den oroliga havsytan. Men även ett oroligt hav och en ilsken vind har sina nyanser. Uppmärksamma på skiftningar i färg, rörelse och vindens olika ljud, känner vi minsta förändring och är beredda att justera segel och vindvinkel. Havet finns runt oss och i oss."

SENASTE RECENSIONERNA

"Rutinen blir spännande" /Segling "Lisa och Bo har faktiskt förmågan att göra livet ombord intressant, trots att så mycket av en långsegling i själv averket bygger på rutin... /.../ Upplevelserna är många och starka. Möten med alla nya människor som lever under andra förhållanden ger must åt skildringen."Claes Ander
Photo

Bo Malmros föddes i Uppsala. Som säljare, och slutligen som vd för den svenska delen av ett internationellt företag inom vattenbehandling, har det blivit många resor inom och utom Sverige.
Friluftsliv och fysiska utmaningar har alltid lockat och både maratonlopp och en Svensk klassiker klarade han av i femtioårsåldern. Seglingen har varit en stor del av hans liv alltsedan han i trettioårsåldern flyttade till Stockholm, och en världsomsegling lockade länge.
Bo har tre barn och sex barnbarn.

Bo och Lisa Livstedt Malmros träffades på en 24-timmarssegling och långsegling blev ett av samtalsämnena på nattpasset. Båda var fria och växande kärlek och flitigt deltagande i Svenska Oceanseglingsklubbens arrangemang ledde till beslutet att testa livet som långseglare.

Aphrodite 36:an köptes som skrov och färdigställdes för långsegling under drygt två år, med hjälp av skickliga hantverkare och hundraprocentig egen insats vid Svinninge Marina. Där sjösattes hon och döptes till Vindrosa i maj 1997. Ett år senare var Vindrosa, Bo och Lisa redo och kastade loss.

Mer om författaren
Photo

Lisa Livstedt Malmros är född i Stockholm. Som sjukgymnast har hon utövat sitt yrke bland annat på rehabiliteringskliniken Vintersol på Teneriffa och därefter varit verksam många år i Norrtälje. På senare år har hon arbetat med rehabiliteringsutredningar på Sophiahemmet Rehab Center i Stockholm.
Lisa har haft närhet till sjön sedan barnsben men började segla först i trettioårsåldern. Segling ut i världen har emellanåt funnits som en dröm.
Lisa har två barn och tre barnbarn.

Lisa och Bo träffades på en 24-timmarssegling och långsegling blev ett av samtalsämnena på nattpasset. Båda var fria och växande kärlek och flitigt deltagande i Svenska Oceanseglingsklubbens arrangemang ledde till beslutet att testa livet som långseglare.

Aphrodite 36:an köptes som skrov och färdigställdes för långsegling under drygt två år, med hjälp av skickliga hantverkare och hundraprocentig egen insats vid Svinninge Marina. Där sjösattes hon och döptes till Vindrosa i maj 1997. Ett år senare var Vindrosa, Bo och Lisa redo och kastade loss.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.