Omslagsbild: Ett litet snedsprång

Utgivningsdatum: 2010-08-05
Recensionsdatum: 2010-08-23
ISBN: 978-91-1-302543-8

Ett litet snedsprång

Elegant crime kallar Denise Rudberg sin nya genre. Det är kriminalhistorier i överklassmiljö, med tjusiga middagar, designkläder och lätt uttråkade hemmafruar på vift i Djursholm. Miljön känns igen från hennes tidigare böcker, och den rymmer allt som behövs för att skapa en spännande historia - makt, pengar, flärd och dekadens.

Marianne Jidhoff, 55, är nybliven änka. Hennes make Hans Larson, riksåklagare, var vid sin död en hyllad man, en rättvisans trogna tjänare. Men han var inte lika trogen sin hustru som han var trogen rättvisan. Marianne fanns trots detta vid hans sida in i det sista. Precis som hon alltid gjort. Själv utbildad åklagare, födde hon i stället tre barn och blev en god representativ hustru. Först när barnen blivit betydligt äldre tog hon en tjänst som åklagarsekreterare.
Efter Hans död blir Marianne övertalad att återvända till åklagarmyndigheten. Man har problem med läckor, och Olle Lundqvist, chefsåklagare, behöver någon med stor erfarenhet, någon han kan lita på. Marianne beslutar sig efter ett par sömnlösa nätter för att återigen börja arbeta.

En finansman, Christopher Turin, blir mördad utanför sin våning på Narvavägen i Stockholm. Marianne Jidhoff får tillsammans med den luttrade och erfarna kriminalkommissarien Torsten Ehn ta sig an fallet. Med sig har de också kriminalassistenten Augustin Madrid, en vacker och begåvad yngling som visar sig ha mycket mer att tillföra utredningen än man i förstone kan tro. En fascinerande trio som vi kommer att få möta också i kommande böcker.
Brottet visar sig ha kopplingar till en märklig och sluten verksamhet som drivs i det tysta. En verksamhet dit bara de som är beredda att betala dyrt för sig har tillträde och får leva ut sina allra hemligaste fantasier.

Detta är upptakten till den första i en svit kriminalromaner med överklasskvinnan Marianne Jidhoff och människorna omkring henne i centrum. Denise Rudberg är ganska ensam på plan när det gäller att skildra livet och flärden i den här världen. Det är stilfullt, elegant och spännande.
Mer om författaren
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2010
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Utgiven: augusti 2010
"aaaa" "spänning och läslust som växer för varje blad som vänds" /Allas
"Betyg: 4 av 5" "Den här boken har samma flyt som Rudbergs chic-lit-böcker. Det är mycket fokus på miljö och personer och sammantaget en helt OK spänningsroman."
designk.blogspot.com
"romanfigurerna är lätta att förälska sig i" "Det som är bokens styrka är däremot Rudbergs karaktärsbeskrivningar, som är både djupgående och läsarvänliga. Författaren lyckas på ett briljant sätt föra historien framåt med hjälp av sina karaktärer som alla utstrålar en framåtanda och har sina egna familjeförhållanden och personliga förutsättningar att brottas med. Romanfigurerna är svåra att inte förälska sig i nästan omedelbart."Therese Bergman
tidningenkulturen.se
"en första del som lovar mer" /Nya Kristinehamns-Posten "” Berättarstilen är rapp och sidorna betas av i rask takt. Något som underlättas av att kapitlen sällan är speciellt långa och dessutom växlar fokus mellan de olikapersonerna.Kort sagt är det en första del som lovar mer och det ska bli spännande att följa karaktärerna i nästa bok. Och nästa...”Magnus Carlsson

Denise Rudberg, född 1971, är bosatt i Stockholm. Hon har studerat film och dramaturgi i New York och har bland annat skrivit två löst sammanhållna romantrilogier samt två ungdomsboksserier som har blivit stora försäljningsframgångar.

Hösten 2010 debuterade hon i en ny genre, elegant crime, med Ett litet snedsprång, den första i en serie. 2011 kom Två gånger är en vana och nu är det dags för del tre: Bara tre kan leka så.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.