Omslagsbild: Tagga ner!

Utgivningsdatum: 2010-08-25
Recensionsdatum: 2010-09-15
ISBN: 978-91-1-302555-1

Tagga ner!

Lagom bra föräldrar är bäst
När du är på jobbet känner du att du borde vara med barnen. När du är hemma känner du att du borde jobba lite mer. Många föräldrar har dåligt samvete för stort som smått, de tycker att de inte räcker till som föräldrar och är otroligt självkritiska. Alla vill vi vara världens bästa förälder.
Frågan är bara: Hur är man då?

Tagga ner! är boken som avslöjar att du faktiskt blir en mycket bättre förälder om du inte är så perfekt, utan nöjer dig med att vara en lagom bra förälder. Om du accepterar att du ibland hämtar klockan halv sex på dagis, serverar hämtpizza, blir arg på ditt barn när det vägrar klä på sig eller säger till barnet att du inte hinner leka för att middagen måste lagas.

Medan vi föräldrar går omkring med ont i magen för att vi är dåliga föräldrar, iakttar barnen oss. De ser att vi blir arga eller ledsna och att vi gör fel. De lär sig att man kan bli arga på varandra och sedan bli vänner igen. Att man kan göra fel och vara älskad i alla fall. Kort sagt: barnen lär sig vad det är att vara människa.
Om vi föräldrar gillar oss själva trots att vi inte är perfekta, så kan barnen också känna att de är okej fast de misslyckas ibland.

Tagga ner! handlar om att de lagom bra föräldrarna är bäst - för sig själva men framför allt för barnen. Den blandar resonerande texter med föräldraintervjuer och beskriver både vardagliga och svåra situationer. Med den förlåtande glimten i ögat är den så långt från pekpinnar och måsten man kan komma. Använd den som en vän att återkomma till när prestationsprinsessan eller -prinsen sätter in.
Du kan också bli en bra förälder, det vill säga en som inte är så perfekt utan lagom bra!

SENASTE RECENSIONERNA

"En av de bästa böckerna jag har läst i det här ämnet" /Magnus Utvik "Ett underbart sätt att se på föräldraskapet" "Allt mitt dåliga samvete var "poff" borta när jag läst den här boken". "Befriande!" "Jag ger den en fyra"  
svtplay.se
"en bok som får föräldrasjälvförtroendet att växa" /Gästriklands Tidning "Tagga ner är en bok som får föräldrasjälvförtroendet att växa och framför allt får man känslan av att duga som man är."
Se ett klipp med Malin Alfvén i TV4 Nyhetsmorgon Föräldrapsykologen Malin Alfvén berättar om sin bok Tagga ner!
www.tv4play.se

Malin Alfvén är legitimerad psykolog. Hon arbetade i många år som psykolog inom mödra- och barnhälsovården, men driver idag en privat mottagning för barn och föräldrar i Stockholm.

Malin Alfvén är en flitigt anlitad föredragshållare och expert i radio och tv. Hon svarar hon på läsarfrågor i Vi Föräldrar och Leva samt lyssnarfrågor i Sveriges Radio Knattetimmen. Hon sommarpratade 2006.
Själv kallar sig Malin Alfvén för barn- och föräldrapsykolog eftersom så mycket av hennes arbete går ut på att stötta föräldrarna.

Malin Alfvén har skrivit Kejsarsnittsboken tillsammans med Elisabeth Henning och Viveca Holmertz och Trotsboken, Skilsmässan - Om barn och föräldrar, Oron som gör oss till bättre föräldrar, Barnbarnsboken samt Tagga ner! tillsammans med Kristina Hofsten. I Fråga Malin som utkom 2006 använde hon sin mångåriga erfarenhet för att lösa familjens vardagsproblem.

Malin Alfvén tilldelades i oktober 2011 Stora Psykologpriset. Priset på
100 000 kr delas årligen ut av Pearson Assessment för att uppmärksamma psykologer, som genom sitt arbete bidrar till att förbättra människors livskvalitet och utveckla mänskliga resurser.

Juryns motivering till vinnaren löd:

”Malin Alfvén har, som den nominerande föräldern uttryckte sig, varit ”ett ljus i mörkret”, både i samtal med egna patienter och för allmänheten via rådgivning i böcker, tidningar, radio och TV. Genom att hjälpa både barn och vuxna att förstå att man inte måste vara perfekt för att vara en god förälder har hon under sina trettio år som verksam psykolog vågat utmana vårt samhälles attityder till föräldrarollen.”

 

  

Mer om författaren

Kristina Hofsten är journalist och har i 25 år skrivit om barn och föräldrar i tidningen Vi föräldrar. Hon är en av tre författare till det svenska standardverket Stora boken om barn. Dessutom författare till bland andra  Barnhandboken, Barnbarnsboken och Trotsboken.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.