Omslagsbild: Jag ska räkna till hundra och aldrig sluta leta

Utgivningsdatum: 2010-03-30
Recensionsdatum: 2010-04-12
ISBN: 978-91-1-302631-2

Jag ska räkna till hundra och aldrig sluta leta

Varför i hela helvetes jävlar är min syster död? Den frågan går oupphörligen i Blendas huvud. Nu är hon på väg tillbaka till familjen för att de ska genomföra det gemensamma uppdraget att begrava systern Trine.

Men Blenda är helt oförmögen att hantera sorgen och skuldkänslorna. För visst hade det varit bättre för alla om det inte varit just Trine som drabbats av den där hemska sjukdomen som gjorde att hon förtvinade i sjukhussängen. I stället lever Blenda, hon som på något sätt stannat i växten. Familjen som är kvar består av en mamma som gjort alla tänkbara uppoffringar för familjens bästa och en pappa som smugit ut bakvägen och skaffat en ny fru i Danmark. Till sist är familjemedlemmarnas oförmåga att hantera den stora sorgen det enda de har gemensamt.

Så samlas de alla i mammans lägenhet. Redan från början råder det explosionsrisk, vilket hanteras med tystnad. Ingen pratar. Tills pappans nya hustru tar till orda och nämner det onämnbara: Trine. Sorg. Saknad. Efter det finns ingen återvändo och allt måste komma upp till ytan.

Monica Wilderoths debutroman är en språklig sensation. Det är rapsodiskt och flimrande som om det vore laddat med en enorm underliggande och nervös energi. Skiljetecken ser man knappt röken av; det är en berättelse i korta hårda satser och den ligger fastskruvad från första sidan.
Det är en röst och man är genast redo att lyssna.
Mer om författaren
39 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: april 2010
"Effektfullt och vackert" /PS!
"en ovanligt mogen debutroman" /Marie Pettersson "Hon har en egen röst och en nervig energi i språket. /.../ Wilderoth är en författare med öra, vilket betyder att hon skriver rytmiskt och nästan slösar med bra dialog. /.../ Det är lika spännande som gripande och efteråt känner man sig manglad, vilket är ett gott tecken."Marie Pettersson, Icakuriren
"mer än bara en sorgeskildring" "Det är helt enkelt svårt att inte bli berörd av Jag ska räkna till hundra och aldrig sluta leta, den lägger sig hela tiden alldeles nära. Blendas sorg är min sorg. Och den gör, precis som den faktiskt ska göra, ont."
dagensbok.com
"En närvaro som gör mig mållös" /Norra Skåne "Hon har ett sätt att fånga stämningar, lyfta upp talande detaljer och liksom baklänges vrida sig bort från hotande klyschor som gör Jag ska räkna till hundra... till något mycket mer än bara en lovande debut."Anna Lindblom, Norra Skåne

Monica Wilderoth är skådespelerska och har skrivit flera pjäser för Teater Terrier, som hon var med om att grunda. Jag ska räkna till hundra och aldrig sluta leta är hennes debutroman.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.