Omslagsbild: Oväntat besök på Star Street

Översättare: Katarina Jansson
Utgivningsdatum: 2010-05-06
Recensionsdatum: 2010-06-07
ISBN: 978-91-1-302642-8

Oväntat besök på Star Street

Vem - eller vad - är det som håller ett vakande öga på de boende på Star Street 66 i Dublin? Hur det än ligger till med den saken så kommer denna mycket speciella gäst att föra med sig många omvälvande överraskningar för husets invånare: en del ovälkomna, andra angenäma.

På översta våningen bor musikbolagschefen Katie som tillbringar sina dagar med att hålla gårdagens rockstjärnor kort och fundera över hur mycket cheesecake det går åt för att äta ihjäl sig.
Under henne delar ett par muskulösa polacker lägenhet med en gatsmart tjej som heter Lydia. Hon har en vass tunga och en ännu skarpare hjärna, men trots det några oväntade svaga punkter.
På första våningen bor Fionn - en trädgårdsmästare som föredrar palsternackors sällskap framför människors. Men han ser ut som en prins hämtad direkt ur sagans värld och när han oväntat erbjuds en egen tv-show kastas han plötsligt rakt in i strålkastarljuset.
På bottenvåningen bor Matt och Maeve som är Väldigt, Väldigt Kära och som håller sin desperation på avstånd genom att i all välmening och slumpmässigt göra snälla saker.
Men en mystisk besökare har precis landat på Star Street 66 och stora förändringar är på gång. Gamla hemligheter är på väg att komma upp till ytan och medföra kärlek, tragik och oväntad optimism. Livet kommer aldrig att bli detsamma.
Mer om författaren
147 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Utgiven: juni 2010
139 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Anja Lundqvist
Utgiven: oktober 2020
"lockar till både skratt och tårar" /Gästriklands Tidning "Oväntat besök på Star Street är en fantastisk bok som lockar till både skratt och tårar och som i slutet bjuder på en fantastisk överraskning när man får reda på vad det är som besöker huset i Dublin."Linda Jonsson
"skriven med Keyes vanliga svärta och drastiska humor" /Allers "Romanen är både lättläst och spännande, skriven med Keyes vanliga svärta och drastiska humor och med en rad intressanta och vältecknade personporträtt." Allers
"Chicklittdrottning i humoristisk toppform" /Länstidningen Södertälje
"MMMM" /Må Bra "Skrivet med keyesk värme och humor som inbjuder till både skratt och tårar."

Marian Keyes föddes på västra Irland 1963. Hon debuterade med Vattenmelonen, som utgavs på svenska 1998. Sedan dess har hennes romaner sålt i miljontals exemplar världen över och utkommer numera i närmare trettio länder: från Albanien till Vietnam. Hennes böcker innehåller både humor och svärta och behandlar begär, beroende och depressioner men är framförallt livsbejakande. I dag bor Marian Keyes i Dublin med sin man Tony. Vara vuxen är Keyes fjortonde bok.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.