Tunna skivor av mig

Författare

Siw Malmkvist

Tunna skivor av mig

Svenska

2010-09-10

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Samtida memoarer/biografier

Författare

Recensionsdag

2010-09-29

Publiceringsdatum

2010-09-10

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113026862

Antal Sidor

270

Vikt (kg)

0.51

Ryggbredd (mm)

24

Höjd (mm)

216

Bredd (mm)

145

Böcker av författaren

Om boken

En av Sveriges mest folkkära artister berättar för första gången om sitt fantastiska liv i memoarform. I generösa och öppenhjärtiga tillbakablickar får vi följa Siw Malmkvists spännande historia.

Vi får följa Siw från barn- och ungdomsåren; genombrottet i mitten av femtiotalet; åren som sextiotalets schlagerdrottning; medverkan i musikaler, revyer och pjäser; upp- och nedgångar i privatlivet; samt alla möten och samarbeten med färgstarka personligheter inom svensk och internationell underhållningsbransch under sex decennier.
Siw Malmkvists livssaga tar sin början i trettiotalets statarliv och sträcker sig fram till dagens moderna välfärdssamhälle. Däremellan ryms ett modernt kvinnoöde, berättelsen om "en vanlig människa med ett ovanligt yrke", som Siw själv uttrycker det.

I Tunna skivor av mig berättar sångerskan och skådespelerskan, som än i dag är Siwan med hela svenska folket, sitt livs historia. Allt börjar i Landskrona i mitten av trettiotalet då Siw föds som det sjätte barnet i en skara på nio syskon. Så småningom blir musiken allt viktigare för Siw. Hon får ett skivkontrakt och några år senare kommer det stora genombrottet med Augustin i Melodifestivalen. Inom ett par år har hon dessutom blivit stor stjärna i Tyskland. Sedan dess har det rullat på, både i Sverige och internationellt, och Siw har fått uppleva mer än de flesta i svensk underhållningsbransch. Än i dag är hon en folkkär artist med hög profil i breda tv-program som Körslaget, På spåret och nu senast i Stjärnorna på slottet. Och säg den svensk som inte kan sjunga med i låtar som Jazzbacillen, Tunna skivor, Flickor bak i bilen och Mamma är lik sin mamma!

Läs mer

Siw Malmkvist

Tunna skivor av mig