Omslagsbild: Tunna skivor av mig

Utgivningsdatum: 2010-09-15
Recensionsdatum: 2010-09-29
ISBN: 978-91-1-302686-2

Tunna skivor av mig

En av Sveriges mest folkkära artister berättar för första gången om sitt fantastiska liv i memoarform. I generösa och öppenhjärtiga tillbakablickar får vi följa Siw Malmkvists spännande historia.

Vi får följa Siw från barn- och ungdomsåren; genombrottet i mitten av femtiotalet; åren som sextiotalets schlagerdrottning; medverkan i musikaler, revyer och pjäser; upp- och nedgångar i privatlivet; samt alla möten och samarbeten med färgstarka personligheter inom svensk och internationell underhållningsbransch under sex decennier.
Siw Malmkvists livssaga tar sin början i trettiotalets statarliv och sträcker sig fram till dagens moderna välfärdssamhälle. Däremellan ryms ett modernt kvinnoöde, berättelsen om "en vanlig människa med ett ovanligt yrke", som Siw själv uttrycker det.

I Tunna skivor av mig berättar sångerskan och skådespelerskan, som än i dag är Siwan med hela svenska folket, sitt livs historia. Allt börjar i Landskrona i mitten av trettiotalet då Siw föds som det sjätte barnet i en skara på nio syskon. Så småningom blir musiken allt viktigare för Siw. Hon får ett skivkontrakt och några år senare kommer det stora genombrottet med Augustin i Melodifestivalen. Inom ett par år har hon dessutom blivit stor stjärna i Tyskland. Sedan dess har det rullat på, både i Sverige och internationellt, och Siw har fått uppleva mer än de flesta i svensk underhållningsbransch. Än i dag är hon en folkkär artist med hög profil i breda tv-program som Körslaget, På spåret och nu senast i Stjärnorna på slottet. Och säg den svensk som inte kan sjunga med i låtar som Jazzbacillen, Tunna skivor, Flickor bak i bilen och Mamma är lik sin mamma!
Mer om författaren
"Lättsamt, uppriktigt och chosefritt berättar hon - riktigt trevlig läsning!" /Allers
"Det är en läsvärd bok" "Hon hymlar ingenting utan berättar rakt och ärligt med stor humor utan försköningar hur hennes liv fram till nu har gestaltat sig."Hans-Erik Bergman
st.nu
"Öppet och ärligt av Siw"
dagbladet.se
"I memoarerna "Tunna skivor av mig" skildrar hela Sveriges Siwan en fullmatad karriär." /TT Spektra
hd.se

Siw Malmkvist, född 1936, är sångerska och artist. Hon slog igenom 1959 som värdinna i underhållningsprogrammet Stora famnen i TV med Lennart Hyland som programledare. Hennes karriär tog sedan vägen via Tyskland där hon fortfarnade är mycket populär.

Några kända låttitlar är t ex Tunna skivor, Läs inte brevet jag skrev dig från början av 60-talet.
 
Siw Malmkvist har även spelat med i många revyer, musikaler och filmer under sin långa karriär.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.