Omslagsbild: Plantskolor

Fotograf: Jan Servin
Utgivningsdatum: 2011-02-28
Recensionsdatum: 2011-03-16
ISBN: 978-91-1-302719-7

Plantskolor

värda en omväg
En guide till några av vårt lands trevligaste plantskolor. Lär känna några verkliga trädgårdsprofiler, som delar med sig av sin yrkeskunskap, presenterar sina favoritväxter och ger nyttiga odlingsråd.

Trädgårdsturism är ett ganska nytt begrepp, men en allt vanligare företeelse. Många av oss åker helt enkelt runt och tittar på parker, botaniska trädgårdar, trädgårdsanläggningar och privata trädgårdar i allt större utsträckning. Även plantskolor har blivit populära utflyktsmål och många av dem har mycket mer att visa upp än bara rader med krukodlade växter av olika slag. Visningsträdgårdar, kaféer och evenemang är sådant som lockar och väcker intresse.

Plantskolor värda en omväg vill kasta lite extra ljus på de som har en egen identitet och profil samt är förvaltade av människor som av olika skäl brinner för det här med trädgård och växter. Ofta märks det direkt när du kliver innanför grindarna.
De flesta av plantskolorna i boken har också någon form av egen odling. Då vet du att växterna har fått en bra start i livet och att du kan få goda råd för att lyckas med den nyinköpta plantan. Dessutom kräver själva odlandet en känsla och ett kunnande som ibland bara kan överföras från generation till generation.

Författare är Susanna Widlundh, som arbetar som frilansande trädgårdsskribent och har givit ut ett flertal trädgårdsböcker. Hon skriver:

"För plantskoleägarna är trädgård och växter inte bara ett yrke, för dem har det också blivit en livsstil. Och även om alla de vi har träffat har olika bakgrund och erfarenheter så har de en sak gemensamt: kärleken till växterna och odlandet i kombination med en glädje och ödmjukhet inför uppgiften."

Boken är rikt illustrerad med färgfoton av Jan Servin, som även står för formgivningen. Ett och annat recept slinker också med, och kanske någon liten affärshemlighet.
Mer om författaren

SENASTE RECENSIONERNA

"En trevlig bok som ger mycket mer"
www.svd.se
"Att besöka en riktig plantskola kan vara äkta glädje för oss trädgårdsfantaster."
www.grobar.se

Susanna Widlundh arbetar sedan tio år tillbaka som frilansande trädgårdsskribent bl.a. för Trädgårdsliv, Sköna Hem, Lantliv och Haven. Hon är författare till flera populära trädgårdsböcker.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.