Omslagsbild: Den drunknade

Utgivningsdatum: 2010-08-11
Recensionsdatum: 2010-08-23
ISBN: 978-91-1-302720-3

Den drunknade

Mitt i den allra hetaste högsommaren åker Marina till Skåne för att hälsa på sin äldre syster Stella. Nu får Marina för första gången besöka Stellas nya hus och träffa hennes sambo, författaren Gabriel.

Runt Marina, Gabriel och Stella tar ett lika lågmält som intensivt kammarspel form. I mitten av står de två systrarna, som på en gång är själsfränder och inte förmår nå varandra.

Under de kvalmiga sommarveckorna blir Marina alltmer övertygad om att Stella inte är trygg i förhållandet. Det är något som hon vill berätta, men ingenting blir sagt. Men också Marina döljer någonting - den allt starkare attraktionen mellan henne och Gabriel.

Den drunknade är en förtätad roman om attraktion, tystnad och svek. Marina och Gabriel spelar ett farligt spel som riskerar att få ödesdigra konsekvenser.


Mer om författaren
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2010
"No shoot-outs, showdowns or explosions end this story, but be prepared to gasp all the same, not with fear, but with understanding." /Oprahs 2012 Summer Reading List "Author Therese Bohman could be lumped in with the other Scandinavian authors who have taken over the mystery world since The Girl with the Dragon Tattoo, but her story is more quiet and nuanced, her writing lush enough to create a landscape painting with every scene. No shoot-outs, showdowns or explosions end this story, but be prepared to gasp all the same, not with fear, but with understanding." 
"Mörkt, sinnligt och snyggt" "Det är ruggigt skickligt att få med så mycket på de få sidorna, och jag vacklar mellan att vilja ha mer-mer-mer och att tycka att den är alldeles lagom som den är. Efter moget övervägande beslutar jag mig för att Den drunknade är perfekt som den är: en mer form- och stilsäker, driven debut blir svår att hitta."
calliope-books.blogspot.com
"Therese Bohmans debut imponerar" "Den språkliga nerven lever dock med oförtruten intensitet romanen igenom. Det är den som får mig att snabbt vända blad, skynda vidare mot upplösningen och undra om det här ändå inte är den bästa romandebut jag läst i år."Fredrik Borneskans
nwt.se
"det är den förtätade stämningen och ödesmättnaden som får mig som läsare att sitta som på nålar" "Jag gillar hennes sätt att gestalta på, hur hon bygger upp ett nät av subtila antydningar och detaljerade beskrivningar. Historien i Den drunknade är i sig inte dynamisk utan det är den förtätade stämningen och ödesmättnaden som får mig som läsare att sitta som på nålar."Maria Carlsson
dagensbok.com

Therese Bohman är författare och kulturjournalist och debuterade med den uppmärksammade romanen Den drunknade (2010) som följdes av den kritikerhyllade Den andra kvinnan (2014), som även nominerades till Nordiska rådets litteraturpris 2015. Hon bor i Stockholm.

Priser och utmärkelser:
Norrköpings kommuns kulturstipendium till Moa Martinsons minne (2014)
Nominerad till Tidningen Vi:s litteraturpris 2014
Samfundet De Nios julpris
Nominerad till Nordiska rådets litteraturpris 2015

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.