Omslagsbild: Bröstcancerboken

Utgivningsdatum: 2010-09-17
Recensionsdatum: 2010-10-06
ISBN: 978-91-1-302979-5

Bröstcancerboken

från besked till färdig behandling
Varje år får över 7 000 svenska kvinnor diagnosen bröstcancer. Det är ett besked som leder till att livet förändras under många år framöver både för den som drabbas och för anhöriga. Vart vänder man sig med alla frågor, rädslor, tankar och praktiska problem som dyker upp under sjukdomsperioden?

Det här är en väldigt handfast och praktisk bok för alla de som drabbats av bröstcancer. Den innehåller information, fakta och praktiska råd varvat med intervjuer. En hjälp under hela processen från det att du misstänker att du har fått bröstcancer till hur en undersökning går till, vad beskedet innebär både medicinskt och mentalt, olika behandlingsformer och vad de innebär och vilka biverkningar du kan drabbas av. Även anhörigperspektivet tas upp: Vad säger jag till barnen? Vilket stöd och hjälp kan anhöriga få? Men också frågor som: Hur hanterar jag mina rädslor? Kan jag träna? Ska jag äta någon särskild kost? Vad säger jag till arbetskamraterna? Kan jag fortsätta jobba? Vad händer när behandlingstiden är över?

Boken baseras på intervjuer med läkare, kuratorer samt med ett stort antal bröstcancerpatienter. Författaren har också själv haft bröstcancer.
Det många inte vet är att överlevnaden i dag är mycket hög för bröstcancerpatienter genom att det tillkommit nya behandlingar, det forskas mycket och behandlingarna är i dag alltmer skräddarsydda för varje patient.

Boken går att beställa på http://brostcancerboken.se/

Mer om författaren

SENASTE RECENSIONERNA

"handfasta och praktiska råd" /Hälsa
"en handbok att ha på sängbordet vid en livskris som ett besked om bröstcancer måste vara" /Leva "Vad säger man till familj och vänner, och vad orkar man med under behandlingen, är exempel på de frågor som Ann Sköld Nilsson osentimentalt svarar på i Bröstcancerboken. /.../skriver sakligt om kirurgi, strålning och cytostatika. Boken innehåller både handfasta råd och kommentarer från kvinnor som haft bröstcancer och från deras anhöriga."

Ann Sköld Nilsson är förlagschef för Rabén & Sjögren. Hon har tidigare varit vd för Barnens Bokklubb och marknadschef för The Body Shop.
Hon drabbades av bröstcancer 2008.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.