Omslagsbild: Mitt positiva liv

Utgivningsdatum: 2012-08-28
Recensionsdatum: 2012-09-19
ISBN: 978-91-1-302996-2

Mitt positiva liv

För mer än tio år sedan fick artisten Andreas Lundstedt reda på att han bär på hiv. Idag är han den enda offentliga personen i Sverige som valt att gå ut med det. I Mitt positiva liv berättar han för första gången hela sin historia.

Vi känner Andreas Lundstedt från Alcazar, musikalscenen, Melodifestivalen och en mängd andra glamorösa och glittriga sammanhang. Men under mer än ett decennium har Andreas burit på hiv, något han under många år höll hemligt till och med för sin familj.

I Mitt positiva liv får vi för första gången läsa hela Andreas historia. Från uppväxten i Knivsta med talangjakter, showande och tonårsförälskelser till showgruppen Stage Four tillsammans med Lisa Nilsson, Peter Jöback och Lizette Pålsson i slutet av 80-talet. Åren som aerobicsledare i New York med sena partynätter, vänskapen med Mona Seilitz och starten med Alcazar som inom kort hade lagt världen för sina fötter. Turnéerna, kärlekarna, karriären.

Och mitt i alltihop: Dagen-när-Andreas-fick-veta-att-han-skulle-dö-dagen.

"Det här är en bok om min resa, den jag gjorde från det att jag fick veta att jag var hiv-positiv till dess att det ett decennium senare stod i tjocka svarta bokstäver på varje löpsedel över hela Sverige.

Jag måste få börja med att introducera er för någon som står mig nära. Han heter HIV-Stina och vi har haft en ganska dramatisk och komplicerad relation i mer än ett decennium nu. Från början hatade jag honom djupt, men med åren har jag accepterat att han finns, vi har lärt oss leva tillsammans och jag har till och med börjat älska honom. Vi är en oskiljaktig duo och han kommer följa mig in i döden, det vet jag säkert.  Nu för tiden kan vi stå sida vid sida de bra dagarna när solen skiner över oss - och det gör den för det mesta andra gånger, när allt känns jävligt, tillåter vi oss att tycka synd om oss själva och bryter kanske ihop när vi inte orkar mer.

Jag har HIV. En del av mig själv som jag brukar kalla för HIV-Stina. Min mörka medpassagerare. Mitt HIV. Mitt liv."

59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: augusti 2012
"Välskriven självbiografi i ett angeläget ämne" /Smålänningen "'Mitt positiva liv' är både lätt- och snabbläst. Boken är nämligen en av dessa böcker som det är så svårt att lägga ifrån sej innan sista kapitlet är avverkat. /.../Och han har all anledning att känna stolthet över sin debutbok, som han skrivit tillsammans med frilansjournalisten Cecilia Blankens. /.../ Jag läste "Mitt positiva liv" med stor behållning och rekommnderar den gärna."Kåbe Lidén
"Stark bok om att vara HIV-positiv"
www.sourze.se
"Läs den" /Skaraborgs Läns Tidning "Boken Mitt positiva liv är otroligt angelägen av många anledningar, inte minst för att sprida kunskap om vad hiv-viruset betyder för den som har det."Åsa Mwansa
"Boken är rättframt skriven på en driven och lättläst prosa." "Hela boken avslutas med avsnitt som författarna valt att kalla "Hiv för dummies". Här besvaras de vanligaste frågorna om hiv och aids, dessutom bjuder Andreas Lundstedt på en intervju med sin egen läkare utifrån hans specifika erfarenheter av hiv. Ett utmärkt inslag som visar på att Andreas Lundstedt har haft en större ambition med boken än att bara berätta sin egen historia."Peter Olsson
www.skanskan.se

Andreas Lundstedt, född 1972, är artist och har tillsammans med gruppen Alcazar rönt stora framgångar både i Sverige och utomlands. Han har deltagit i Melodifestivalen och turnerat världen runt. Andreas har dessutom jobbat som modell, koreograf och musikalartist, senast i Legally Blonde. 
Han är idag den enda offentliga person i Sverige som gått ut med sin hiv-smitta i media.

 

Mer om författaren

Cecilia Blankens är skribent, bloggare och företagare, med det egna skomärket Blankens. Hon har tidigare skrivit två böcker för Norstedts och bor i Los Angeles med man och tre barn.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.