Omslagsbild: Mitt positiva liv

Utgivningsdatum: 2012-08-28
Recensionsdatum: 2012-09-19
ISBN: 978-91-1-302996-2

Mitt positiva liv

I Sverige var Andreas Lundstedt den första offentliga personen som valde att gå ut med att han är HIV-positiv. I Mitt positiva liv berättar han sin historia.

Vi känner Andreas Lundstedt från Alcazar, musikalscenen, Melodifestivalen och en mängd andra glamorösa och glittriga sammanhang. Men under mer än ett decennium bar Andreas på HIV, han bar det själv och dolde det för alla, till och med sin familj.

Mitt positiva liv får vi för första gången höra Andreas historia från början. Från uppväxten i Knivsta med talangjakter, showande och tonårsförälskelser till showgruppen Stage Four tillsammans med Lisa Nilsson, Peter Jöback och Lizette Pålsson i slutet av 80-talet. Åren som aerobicsledare i New York med sena partynätter, vänskapen med Mona Seilitz och starten med Alcazar som inom kort hade lagt världen för sina fötter. Turnéerna, kärlekarna, karriären.

Och mitt i alltihop: Dagen-när-Andreas-fick-veta-att-han-skulle-dö-dagen.

"Det här är en bok om min resa så som jag ser den, den jag gjorde från det att jag fick veta att jag var hiv-positiv till dess att det ett decennium senare stod i tjocka svarta bokstäver på varje löpsedel över hela Sverige.

Jag har HIV. En del av mig själv som jag brukar kalla för HIV-Stina. Min mörka medpassagerare. Mitt HIV. Mitt liv.

När jag skrev den här boken så fanns inte ännu officiella rapporter från forskare och läkare som visade att man faktiskt inte smittar en annan person när man tar medicin. Det visste man inte då. Det är en information som idag finns tillgänglig för alla och som har förändrat mycket. Boken är fortfarande Min historia, så som den såg ut då."
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: augusti 2012
"Välskriven självbiografi i ett angeläget ämne" /Smålänningen "'Mitt positiva liv' är både lätt- och snabbläst. Boken är nämligen en av dessa böcker som det är så svårt att lägga ifrån sej innan sista kapitlet är avverkat. /.../Och han har all anledning att känna stolthet över sin debutbok, som han skrivit tillsammans med frilansjournalisten Cecilia Blankens. /.../ Jag läste "Mitt positiva liv" med stor behållning och rekommnderar den gärna."Kåbe Lidén
"Stark bok om att vara HIV-positiv"
www.sourze.se
"Läs den" /Skaraborgs Läns Tidning "Boken Mitt positiva liv är otroligt angelägen av många anledningar, inte minst för att sprida kunskap om vad hiv-viruset betyder för den som har det."Åsa Mwansa
"Boken är rättframt skriven på en driven och lättläst prosa." "Hela boken avslutas med avsnitt som författarna valt att kalla "Hiv för dummies". Här besvaras de vanligaste frågorna om hiv och aids, dessutom bjuder Andreas Lundstedt på en intervju med sin egen läkare utifrån hans specifika erfarenheter av hiv. Ett utmärkt inslag som visar på att Andreas Lundstedt har haft en större ambition med boken än att bara berätta sin egen historia."Peter Olsson
www.skanskan.se

Andreas Lundstedt, född 1972, är en folkkär artist som under 20 år var medlem i Alcazar, med vilka han rönt stora framgångar både i Sverige och internationellt. Han har varit med i Melodifestivalen ett flertal gånger och turnerat världen runt. 

 

Mer om författaren

Cecilia Blankens är skribent, bloggare och företagare, med det egna skomärket Blankens. Hon har tidigare skrivit två böcker för Norstedts och bor i Los Angeles med man och tre barn.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.