Omslagsbild: Helhetsmetoden

Utgivningsdatum: 2011-03-07
Recensionsdatum: 2011-03-23
ISBN: 978-91-1-303010-4

Helhetsmetoden

Nå din hälsovikt med KBT och LCHF
Den här boken är för dig som vill sluta banta en gång för alla. För dig som förstår att det handlar om att arbeta tillsammans med kroppen och känslorna för att nå din idealvikt. För dig som är trött på att kämpa och vill hitta ett hållbart och berikande levnadssätt där du mår bra både i kropp och själ.

Helhetsmetoden handlar om att hitta balansen mellan hälsa, vikt och inre balans. Det handlar inte bara om vad du stoppar i dig utan också om känslor och kroppens invanda beroende av snabba kolhydrater. Det är därför du behöver den här boken, som ger dig en metod för att balansera kroppens hunger och känslornas sug. Det bästa resultatet i hälso- och viktfrågor uppnås om kropp och själ får arbeta tillsammans.

Boken är uppdelad i två delar:
Den första delen handlar om din kropp. Du får kunskap om hur en kolhydratsnål kost hjälper dig att nå mättnad och trygghet och ändå gå ner i vikt. Du får fakta om vad sockerberoendet ställer till med, hur maten påverkar dina hormoner och recept och inspiration till en hälsosam matlagning.
Den andra delen handlar om ditt känsloliv. Med moderna KBT-redskap får du hjälp att utforska din känslomässsiga relation till mat. I tio steg lär du dig att förstå ditt ätbeteende och får verktygen till att ändra på det som hindrar dig att nå din idealvikt. Genom att aktivt arbeta med enkla och lustfyllda övningar stärker du din självkänsla, får hjälp att sätta gränser och vägledning till att hitta ett hållbart och berikande levnadssätt - där maten inte är en tröst, utan en god vän.

Maria Helander arbetar som beteendevetare, samtalsterapeut och skribent. Hon bloggar och skriver artiklar om inre- och yttre hälsa.

Mer om författaren

Cathrine Schück arbetar som kostrådgivare, KBT-coach och kostorienterad samtalsterapeut. Hon är författare till 27 kokböcker och frilansar som matskribent.

Utmärkelser:

Diplom och stipendium från Lilla Sällskapet , för utmärkta insatser för svensk gastronomi.
Gastronomiska akademiens guldpenna för matjournalistik.
Diplom från International Cookbook revue för The most outstanding culinary writing of the Year (1999).
Diplom från Utmärkt svensk form för formgivningen av boken Pasta vid spisen.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.