Omslagsbild: En lögn att lita på

Översättare: Hanna Axén
Utgivningsdatum: 2012-10-18
Recensionsdatum: 2012-11-12
ISBN: 978-91-1-303206-1

En lögn att lita på

Thomas Lynley skickas på hemligt uppdrag till Lake District för att utreda Ian Creswells drunkningsolycka. Creswells morbror och arbetsgivare är den välkände och nyligen adlade industrimagnaten Bernard Fairclough, vars son Nicholas, gjort sig känd i den brittiska skandalpressen för sitt missbruk.

Eftersom Lynley till varje pris måste undvika att bli igenkänd under utredningen ber han sina två vänner Simon och Deborah St James att hjälpa till med den. Simon och Deborah gräver allt djupare i familjen Faircloughs mellanhavanden till dess att den fina fasaden krackelerar. Fram skymtar bilden av en familj där ingen drar sig för att utnyttja de andra genom svek, lögner och utpressning. Frågan är bara vem som kan vara beredd att gå så långt som mord?

"Ingen slår Elizabeth George på fingrarna när det gäller att frossa i detaljer, till synes ovidkommande sidointriger och ett myller av stickspår. Hon är helt enkelt en läsfest, hela hon!"
/Rolf Nilsén, Norrbottens-Kuriren

Mer om författaren
69 kr Bok - Pocket
Utgiven: juli 2019
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: april 2013
"KKKK" /Kollega
"636 sidors deckarmums för finsmakare finns nu att avnjuta i landets alla boklådor!" "Av världens nu levande deckarförfattare ligger Elizabeth George i topp både var det gäller kvalitet och kvantitet. Hennes böcker är både många, tjocka och bra."Belinda Graham
www.tidningenkulturen.se
"skriven med Elizabeth Georges vanliga älskvärda schwung" /Inger Dahlman, Barometern
"Det går inte att låta bli att läsa Elizabeth George, sanna mina ord." /Mats Gellerfelt
www.svd.se

Elizabeth George föddes i Warren, Ohio, och växte upp i staden Mountain View nära San Francisco. Hon avlade filosofie magisterexamen i engelska vid University of California i Riverside och har också tagit examen i socialt arbete vid California State University i Fullerton. I tolv och ett halvt år undervisade hon i allt från stödundervisning i engelska till Shakespeare. Hon valdes då också bl a till "Årets lärare". Elizabeth George är bosatt på Whidbey Island utanför Seattle i staten Washington.

Elizabeth George är den psykologiska spänningsromanens okrönta drottning. Hennes romaner om New Scotland Yard-inspektörerna Thomas Lynley och Barbara Havers har belönats med en mängd internationella priser och även filmatiserats för TV av brittiska BBC.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.