Omslagsbild: Gheel

Utgivningsdatum: 2010-04-07
ISBN: 978-91-1-303114-9

Gheel

1981 debuterade Per Odensten med romanen Gheel, en sensationell debut som blev en framgång hos såväl kritiker som publik. Den belgiska staden Gheel har sedan medeltiden varit känd som "de galnas stad". Där levde sinnesjuka människor fritt bland de "friska". Dit ville Strindberg komma ifall han mot aftonen skulle "brista", som han skriver. Från Gheel kommer till Karlskrona en liten grupp människor anförda av ängeln Hjelm. Odenstens roman är en storslagen berättelse om en grupp utstötta, om barmhärtighet och våld.

Mer om författaren

Per Odensten är född och uppvuxen i Karlskrona, och har tidigare arbetat som folkhögskollärare i Småland. Han debuterade 1981 med Gheel, den första delen av en planerad romandiptyk. Den nominerades 1982 till Nordiska rådets litteraturpris och har översatts till flera språk. En lampa som gör mörker, den andra och fristående delen av Gheel-diptyken, kom ut 1999 och fick både Svenska Dagbladets litteraturpris och Svenska Akademiens Doblougpris. Odenstens senaste bok, Andningskonstnären, nominerades till Sveriges Radios Romanpris.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.