Omslagsbild: Horn

Översättare: Gabriel Setterborg
Utgivningsdatum: 2011-03-11
Recensionsdatum: 2011-03-28
ISBN: 978-91-1-303216-0

Horn

I Joe Hills tredje bok vaknar huvudpersonen Ig Perrish med en brutal baksmälla och en djävulsk gåva som gör att han får folk att säga vad de egentligen tycker och tänker. Denna övernaturliga förmåga leder honom på spåren mot flickvännens mördare.

Ignatius "Ig" Perrish vaknar upp en morgon med en fruktansvärd baksmälla. Vad han gjort kvällen innan minns han inte riktigt. Vill han heller inte minnas. Det senaste året har han levt i en skärseld av saknad och sorg efter att hans älskade Merrin hittats våldtagen och mördad. Ig är den som figurerat som huvudmisstänkt i mordutredningen, men har släppts i brist på bevis. Omgivningen i det lilla samhället Gideon i New Hampshire har emellertid redan dömt honom.

När han ser sig själv i spegeln den där morgonen tror han att hans omtöcknade sinne spelar honom ett spratt, att han ser i syne: i pannan har två horn börjat växa fram. Förskräckt tar han sig ut i vardagsrummet där han möter sin flickvän.
Hon tar ingen notis om hornen, men börjar uppföra sig underligt, säga saker hon normalt inte gör - alldeles för uppriktigt. Och på samma sätt uppträder nu alla som Ig stöter på. De säger sitt hjärtas mening - och den avslöjar ofta de mest överraskande fula och smärtsamma saker.
Berättelsen leder mot den slutliga uppgörelsen mellan Ig och det monster som är flickvännens mördare. En kamp där utgången är mycket oviss.

Horn är en psykologisk thriller med övernaturliga inslag om att vara ung och förälskad, för att inte säga förhäxad, men också om det oberäkneliga våld eller den brutala uppriktighet som kan rymmas i en människa.
Mer om författaren

SENASTE RECENSIONERNA

"Välskriven och nyskapande skräckberättelse" VT "Joe Hill har lyckats skriva en fascinerande och spännande skräckroman som helt klart är i klass med hans debutroman "En hjärtformad ask"."Anna Persdotter

Joe Hill är född 1972 i New England, USA.
2005 debuterade han med berättelsesamlingen Vålnader som blev flerfaldigt prisbelönad, bland annat med Bram Stoker-priset för bästa nykomling i skräckgenren.
2007 kom det stora publika genombrottet med skräckromanen En hjärtformad ask, som också belönades med en Bram Stoker Award för bästa skräckroman.
Att han gick i sin fars Stephen Kings fotspår kunde knappast ha undgått någon. Hans nya bok, Horn, är en psykologisk thriller med övernaturliga inslag.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.