Omslagsbild: Pauls kök

Fotograf: Jakob Fridholm
Utgivningsdatum: 2018-09-21
Recensionsdatum: 2018-10-10
ISBN: 978-91-1-308757-3

Pauls kök

En grönare matfilosofi

Paul Svensson vill sprida sina kunskaper om mat, sin lust inför matlagning och måltider och få fler att njuta av den så som han gör. Inget ska vara krångligare än vad det är, det behöver inte vara dyrt och komplicerat för att vara riktigt gott och hälsosamt. Han tycker att matlagning kan få ta lite tid ibland. Och få vara vacker även på en vardag.

Utgångspunkten i Pauls kök är frukt och grönsaker, de 14 kapitlen utgår alla från något vegetariskt, men det betyder inte att här saknas kött, fisk och fågel. Purjolök-bbq serveras till exempel med ­sockrad havskräfta, en ljummen tomatsallad får sällskap av knaprigt sidfläsk och gnocchi, och skogssvamps­lasagnen som han lärde sig för 20 år sedan i Toscana lyfts av lufttorkad skinka.

Sammantaget finns här 80 recept för alla tillfällen: smårätter, huvudrätter och desserter. Allt är pedagogiskt upplagt, helt i linje med författarens filosofi, med tydliga beskrivningar och markerad svårighetsgrad. Välkommen in i Pauls kök!

Mer om författaren
119 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2018

Paul Svensson är en av Sveriges främsta kockar med över ett decenniums erfarenheter som kreativ ledare för toppkrogar som Bon Lloc och F12. Han har även utmärkt sig med en femteplats i 2003 års kock-VM, Bocuse d’Or i Lyon, där de bästa kockarna i världen utses. Han är också en välkänd tv-kock och föreläser om mat, gastronomi och om mat för alla sinnen och är aktuell som matkreatör för restaurangen på Fotografiska.

Paul Svensson belönades av Måltidsakademien 2010 för sin bok Paul grillar, i kategorin "Speciallitteratur – metod" med motiveringen:

"Vill man få extrafräs på sitt grillande är detta rätta hjälpmedlet. I en genre man trodde var slocknad eldar Paul Svensson på med fantasifullt osande recept som får en att längta efter sommaren."

Med Den nya husmanskosten vann han Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 i kategorin "À la carte - "Best Chef Books" med motiveringen: "Med Den nya husmanskosten tar Paul Svensson tillvara på äldre generationers kunskap och ger samtidigt rätterna nya idéer och smaker, även nästa dag, då resterna blir rena festerna!"

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.