Omslagsbild: Stora boken om träbåtsrenovering

Utgivningsdatum: 2011-03-07
Recensionsdatum: 2011-03-16
ISBN: 978-91-1-303238-2

Stora boken om träbåtsrenovering

Grundtekniker, underhåll, reparationer
Nya, omarbetade Stora boken om träbåtsrenovering är skriven både för erfarna och nyblivna träbåtsägare. Författaren Thomas Larsson samlar här sin gedigna erfarenhet som eftersökt träbåtsrenoverare.

Stora boken om träbåtsrenovering är generöst illustrerad med över 200 skisser och foton i både färg och svartvitt. Praktiska anvisningar och faktarutor med råd och tips varvas i denna kulturarvsgärning - allt till nytta och glädje för träbåtsägaren.
Båtvård som ytbehandling, renskrapning, vårrustning och vinterunderhåll får stor plats i boken tillsammans med tips vid båtköp, motorinstallation, byte av bottenstockar och nåtlimning.
Thomas Larsson poängterar det kontinuerliga underhållet som håller vår enastående träbåtsflotta vid liv. Samtidigt ger han oss en fin inblick i träbåtens och båtbyggnadskonstens historia.

Mer om författaren

SENASTE RECENSIONERNA

"Om konsten att vårda sin klenod" Båtnytt "För dig som valt att lägga din fritid på denna fantastiska hobby är Stora boken om träbåtsrenovering ett måste. Pedagogiskt och illustrativt går denne otroligt duktiga yrkesman igenom alla tänkbara steg i hur man underhåller och renoverar sin träbåt. Inbäddat finns här också mycket hur och varför."Anders Jelving
Photo

Thomas Larsson är utbildad byggnadsingenjör men 1974 bytte han bana och blev träbåtsrenoverare på heltid. Segling och båtar har alltid varit det stora intresset.

Sedan 1994 har Thomas Larsson skrivit mycket uppskattade artiklar om träbåtsrenovering i tidningen Veteranbåten. Dessa ligger till grund för Stora boken om träbåtsrenovering.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.