Omslagsbild: Chelsea Flower Show och berömda engelska trädgårdar

Fotograf: Jurek Holzer
Utgivningsdatum: 2012-03-14
Recensionsdatum: 2012-04-04
ISBN: 978-91-1-303235-1

Chelsea Flower Show och berömda engelska trädgårdar

Världens största blomstershow Chelsea Flower Show pågår under fem hysteriska försommardagar varje år. Följ med till ett garden party ni sent ska glömma!

Att göra en resa till Chelsea Flower Show i London är en dröm för varje trädgårdsälskare. Svenska Dagbladets trädgårdsjournalist Agneta Ullenius har rapporterat från Chelsea under mer än tio år och återger här stämningar och ger massor av inspiration från utställningsträdgårdar formgivna av världens ledande designers.

Hon beskriver också några av Englands mest berömda trädgårdar, en ständig inspirationskälla till Chelsea Flower Show. Hon besöker bland annat Sissinghurst, Gravetye och Highgrove, prins Charles privata trädgård vid hans weekendslott i Cotswolds.

Blomstershowen är också en catwalk för världens främsta trädgårdsdesigners och odlare. Här föds trender och här lanseras nya växter som inom något år brukar landa i svenska rabatter.

Den här boken vill skildra fenomenet Chelsea Flower Show - stämningen, växtprakten, hattarna och kungligheterna. Och förstås nervositeten och medaljhetsen bland utställarna och känslan av triumf eller djupaste besvikelse när domarna har sagt sitt. Författaren berättar också om sina egna favoritträdgårdar i England och de legendariska trädgårdspersonligheter som hon har mött där genom åren.


Mer om författaren
Nominerad till Årets Trädgårdsbok 2012 "Följ med till England och en trädgårdsupplevelse du sent ska glömma. Chelsea Flower Show är världens mest berömda trädgårdsutställning, där inte bara blommor och idéträdgårdar fröjdar ögat; här får man också ta del av stämningen som råder och man bjuds på skämtsamt och pikant skvaller om både kungligheter och kändisar.Boken innehåller också restips och reportage om andra engelska trädgårdar och om legendariska trädgårdspersonligheter.Det är roligt och spännande att besöka Chelsea Flower Show, men den här boken är ett utmärkt surrogat för alla som ännu inte fått möjlighet att resa dit – och en angenäm resumé för dem som varit där!"Stockholms Gartnersällskaps omdöme
Jurek Holzer har delat med sig av blombilder på den internationella fotobloggen 591photography
www.591photography.com
"Soffliggarens genväg till årets största trädgårdsfest"
www.svd.se
"Efter att ha besökt Chelsea i mer än tio år har hon både insikt och distans nog att skildra tilldragelsen, som har fotograferats av Jurek Holtzer." /Dagens Industri

Agneta Ullenius är trädgårdsredaktör på Svenska Dagbladet. Hennes svar i tidningens trädgårdsblogg är väldigt uppskattade, liksom hennes böcker Plantera i kruka, Örtagården, Grönsakslandet och nu senast Chelsea Flower Show och berömda engelska trädgårdar, som alla har fått lysande recensioner.

 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.