Omslagsbild: Godnatt finaste

Översättare: Jessica Hallén
Utgivningsdatum: 2011-02-07
Recensionsdatum: 2011-03-07
ISBN: 978-91-1-303293-1

Godnatt finaste

Som alltid i sina böcker har Koomson ett starkt berörande tema - denna gång tar hon sig an surrogatföräldraskap och alla de komplikationer som det kan föra med sig för de inblandade. Men hennes berättelse innehåller också mycket kärlek och värme.

För åtta år sedan gick Nova med på att föda ett barn åt sina vänner Mal och Stephanie. Halvvägs genom graviditeten ändrade sig paret och lämnade Nova i sticket: gravid, rädd och ensam.

För åtta år sedan var Stephanie överlycklig vid tanke på att bli mamma - ända tills hon fann en lapp från Mal till Nova med texten: "Godnatt, finaste". Livrädd att förlora sin man till hans närmaste vän bad Stephanie honom att kapa alla band till Nova och hennes ofödda barn.

Nu väntar Nova oroligt på att hennes son, Leo, ska vakna upp ur sitt komatillstånd, medan den barnlösa Stephanie desperat försöker rädda sitt havererade äktenskap. Även om de lever var sitt liv, skilda åt, har de två kvinnorna hemligheter som binder dem samman för evigt.

Godnatt, finaste är en berättelse om kärlek, vänskap och svek. Och om att börja om - en starkt berörande bok med både svärta och ljus, som alla Koomsons böcker. Och liksom de tidigare böckerna har även denna ett tema: denna gång handlar det om surrogatföräldraskap. Koomson berättar själv på sin hemsida att hon visste väldigt lite om dynamiken kring denna typ av mänskliga relationer och ville utforska det ur olika aspekter:

"Jag ville skriva om surrogatföräldraskapet och den laddning det måste skapa mellan de blivande föräldrarna och vad som händer om de ångrar sig och lämnar surrogatmamman med barnet, något som det talas väldigt lite om. Det var en ny erfarenhet att försöka förstå hur de som väljer surrogatlösningen tänker och känner och jag brottades själv med frågan om jag skulle kunna göra samma sak för någon jag älskar - jag är osäker på vad svaret är än i dag ..."

Mer om författaren
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2020
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Anna-Carin Henricsson
Utgiven: mars 2020

SENASTE RECENSIONERNA

"Det är så mycket starka känslor att det är svårt att inte bli berörd. Det går knappt att sluta läsa." /Barometern

Dorothy Koomson är författare, journalist och dramatiker. Hon har tidigare bland annat skrivit storsäljarna Min bästa väns dotter och Marshmallows till frukost. Godnatt, finaste är en gripande berättelse om kärlek, vänskap och svek.


 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.