Omslagsbild: Alkemins eviga eld

Utgivningsdatum: 2011-05-02
Recensionsdatum: 2011-05-30
ISBN: 978-91-1-303299-3

Alkemins eviga eld

I Anna Janssons nya Maria Wern-deckare brottas Gotlandspolisen med en mördare som visar sig följa alkemins principer. Jakten på den fanatiske gärningsmannen rör sig från ett gammalt konstnärskollektiv på Gotland till Kosta Boda Art Hotel.

Den nu åldrade glaskonstnären Justus Hartman var en av de sista alkemisterna. Det som drev honom var inte tanken på guld och rikedom, utan mystiken. Hårt förbundna, som i en sekt, höll han sina lärlingar.
Nu vill någon ta del av den innersta hemligheten innan Justus går i graven och en tidig morgon blir han bortförd från Visby lasarett i en stulen färdtjänstbuss.
Hans borson, kommissarie Tomas Hartman, söker sin farbror i Mästerby. Allt är sig likt i glashyttan fast fyrtio år förflutit. Minnet av Angelika, en förlorad kärlek, får honom att förlora fästet i sitt äktenskap. Det finns saker han aldrig har kunnat berätta för sin fru. En skuld som tyngt honom i alla år.

Spåren leder till fastlandet. En man hittas död i en glaskista på Kosta Boda Art Hotel. Maria Wern inser snart att det finns en koppling mellan mordet och Justus försvinnande. Men hennes nye chef, Patrik Hedlund, leder utredningen med järnhand och låter henne inte följa sin intuition. Något som visar sig vara ett katastrofalt misstag i jakten på en mördare som fanatiskt följer alkemins principer.
Mer om författaren
"Anna Jansson behärskar konsten att berätta en historia" /VLT "Alkemins eviga eld är ännu en väl berättad historia om mänsklig kärlek som övergår till såväl hat som lidande/hämndbegär.Anna Jansson visar ånyo att hon kan berätta en hemsk historia men samtidigt lyfta framoch porträttera det mänskliga bakom." /Per Tviksta - VLT
"Högklassig spänning" "Alkemins eviga eld är Anna Janssons tolfte bok om Maria Wern och hon fortsätter att hålla samma höga klass även i denna spänningsroman. På ett spännande och beskrivande sätt bygger hon upp berättelsen, som när den är slut får en att längta till nästa bok." /Kjell-Åke Tjernström
dagbladet.se
"Spänning som får läsaren att sträckläsa" "Det här är Anna Janssons tolfte bok om Maria Wern. Jag tycker att det här är en av hennes bättre böcker. Språket flyter och hon har funnit en intrig som inte tretton på dussinet av våra spänningsförfattare sysslar med. Hon levandegör numera både personer och miljö.Anna Jansson tillhör den kategori av kriminalförfattare vars böcker passar i hängmattan eller liknande på sommaren. Alltså en bok att ta med sig och ha trivsamt med. Och lite spänning som får läsaren att sträckläsa boken." /Lennart Högman
www.dast.nu
"Spännande och lärorikt" "Annars fortsätter Anna Jansson att bygga kreativa och spännande berättelser. Som alltid är intrigen fantasifull, berättarglädjen finns där, och spontant känns Alkemins eviga eld som ett rejält kliv uppåt mot deckartronen igen." /.../ "Det är spännande, och dessutom lärorikt."  /Cecilia Isberg
www.kristianstadsbladet.se
59 kr Nedladdningsbar bok - E-bok
Utgiven: maj 2011
147 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Utgiven: maj 2011

Anna Jansson föddes 1958 i Visby, där hon också växte upp. 1979 flyttade hon till Örebro för att utbilda sig till sjuksköterska. Där blev hon kvar och var i många år verksam inom sjukvården. Vid sidan om sitt författarskap föreläser Anna Jansson i etikfrågor runt om i landet.

Anna Janssons romaner om kriminalinspektör Maria Wern har sålt i närmare tre miljoner exemplar och är översatta till 15 språk. Böckerna har gjort succé som tv-serie och film med Eva Röse i huvudrollen. Med Emil Wern – detektiv låter Anna Jansson Maria Werns son få en egen barnboksserie på Rabén & Sjögren.

Ödesgudinnan på Salong d Amour som utkom 2014 var ett nytt spår i hennes författarskap. Hon skapade en ny varmhjärtad karaktär i hårfrisörskan Angelika, som agerar äktenskapsmäklerska i Visby på sin salong. Nu följer hon upp med Svärmödrar utan gränser, den andra boken om Angelika.

Mer om författaren

FLER TITLAR AV SAMMA FÖRFATTARE

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.