Omslagsbild: Ferry Food

Utgivningsdatum: 2011-01-07
Recensionsdatum: 2011-02-02
ISBN: 978-91-1-303314-3

Ferry Food

LCHF
När OS-guldmedaljören Björn Ferry la om sin kost från att ha ätit mycket kolhydrater till en kost som är baserad på LCHF-dieten började det påverka resultatet avsevärt. Och i OS 2010 stod han överst på prispallen och fick ta emot guldmedaljen i skidskytte.

Björn Ferry menar att det inte var någon slump att han till slut stod överst på prispallen i OS. Det var en mycket medveten strategi både genom att satsa mycket målmedvetet på att förbättra träningen och att se över kosten. I dag äter han protein, fett och grönsaker och så lite kolhydrater som möjligt. I den här boken berättar han med stor entusiasm hur han genom att förändra sin kost också förändrade sitt liv. Björn vill gärna motivera och inspirera andra att göra detsamma, oavsett vilka mål man har med sin träning. Här får vi följa OS-medaljören i hans vardag hemma i Storuman där han lever tillsammans med sin fru armbryterskan Heidi från Ensamheten. När han inte tränar är han mycket ute i skog och mark och plockar svamp och bär och på hösten jagar han mycket. I boken finns Björn Ferrys favoritrecept, framtagna tillsammans med kostexperten Cathrine Schück. Bli en vinnare du också genom att äta som Björn Ferry, det vill säga mat baserad på LCHF-dieten.

SENASTE RECENSIONERNA

"Enkelt och rakt på sak berättar han och recepten frestar att prova på" /Dagbladet Sundsvall
"ingående och intressant" /Expressen Leva & Bo "Han berättar ingående och intressant om sin kost- och träningsomläggning /.../Många enkla och smakrika recept som bygger på Ferrys egen matfilosofi med norrländska råvaror och LCHF-tänk."
"Jag ger den tummen upp." "Bilden är full av fina bilder, både av Ferry i skidspår eller i naturen jagande/fiskande/bärplockande, samt av lockande mat."
www.kostdoktorn.se
"Det är fascinerande att läsa om en elitidrottare som, sju månader innan OS, lägger om sin kost från kolhydratrik till LCHF" /ELLE Mat & Vin

Jag har alltid gillat att äta

Att jag en dag skulle ge ut en kokbok var nog inte många som skulle ha gissat efter att ha sett mig i aktion under hemkunskapslektionerna i skolan. Mitt intresse för matlagning har aldrig varit speciellt stort. Jag har dock alltid gillat att äta!

De som är intresserade av idrott vet att några sekunder hit eller dit ofta spelar en helt avgörande roll för slutresultatet. Av den anledningen hör man ofta idrottare prata om detaljer som kan betyda skillnaden mellan succé och fiasko. Fila på stavspetsarna, flytta bindningen några millimiter och så vidare.

Men för att det ska vara någon poäng med att leta detaljer måste man först göra de grundläggande sakerna rätt. För en konditionsidrottare handlar det om att träna två pass om dagen, året om, att äta lika mycket energi som man gör av med, och att sova bra på nätterna. När man har gjort det i tio år har man kommit väldigt nära sin maximala fysiska kapacitet.

Våren 2009 hade jag kommit dit. För att kunna utvecklas blev jag tvungen att börja jobba mer med detaljerna. Jag började lägga om min kost från en kolhydrat rik kost till det som kallas jägarkost eller LCHF. Sju månader senare vann jag OS i skidskytte i Vancouver. Med den här boken vill jag berätta i ord och bild vad jag äter, för att inspirera andra som vill må bra, få en stark fysik och kanske på köpet gå ner några kilo i vikt.

Hälsningar
Björn Ferry

-----------------------

Björn Ferry blev OS-guldmedaljör i skidskytte i vinter-OS i Vancouver 2010. Ferry food är hans första bok.

Följ Björn Ferry på hans blogg!

Mer om författaren

Cathrine Schück arbetar som kostrådgivare, KBT-coach och kostorienterad samtalsterapeut. Hon är författare till 27 kokböcker och frilansar som matskribent.

Utmärkelser:

Diplom och stipendium från Lilla Sällskapet , för utmärkta insatser för svensk gastronomi.
Gastronomiska akademiens guldpenna för matjournalistik.
Diplom från International Cookbook revue för The most outstanding culinary writing of the Year (1999).
Diplom från Utmärkt svensk form för formgivningen av boken Pasta vid spisen.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.