Omslagsbild: Stora tulpanboken

Utgivningsdatum: 2012-01-02
Recensionsdatum: 2012-01-18
ISBN: 978-91-1-303329-7

Stora tulpanboken

Tulpanen har fått en särskild plats i våra hjärtan då vi redan strax efter jul kan köpa de första färgglada tulpanbuketterna som ger en föraning om våren. Den är en av våra absolut populäraste blommor och intresset för nya sorter och kombinationer bara växer.

I Stora tulpanboken skriver Susanna Rosén om både klassiska välkända sorter och helt nya från världsberömda lökträdgårdar i Holland. Hon beskriver detaljerat cirka 200 olika tulpaner i text och bild och besöker Göteborgs botaniska trädgård där många vilda rariteter finns i den vackra lökträdgården. Tulpanentusiaster i både Holland och Sverige berättar om sina favorittulpaner och odlingar. Antalet sorter som finns i handeln ökar för varje år och med Internet blir hela Europas sortiment tillgängligt att beställa.

Tulpanens resa från Holland till Sverige, odling och skötsel och tulpanens historia är andra teman i Susanna Roséns omfattande bok om de fascinerande tulpanerna. Praktiska råd om jordmån och placering hjälper såväl nybörjare som entusiaster att njuta av blomsterprakten.

Mer om författaren
274 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2012
Nominerad till Årets Trädgårdsbok 2012 "En vackert illustrerad bok om vår mest kända lökväxt. Tulpanen har sitt ursprung i Centralasien. Mer än 6000 sorter har odlats fram, främst i Holland. Idag går det att få tag på ca 2600 olika tulpaner.Susanna Rosén beskriver med inlevelse och vackra foton tulpanens långa historia och hur man odlar och sköter tulpaner. Hon skriver med rätta att ”få växter bjuder på ett sådant färgskådespel.”Mer än 200 sorter är inspirerande och detaljerat beskrivna i text och bild. Det är synd att man inte kan uppleva dofterna också när man njuter av läsningen och hänförs av de vackra bilderna!"Stockholms Gartnersällskaps omdöme
"Bläddra och njut, kunskap och praktiska tips får du på köpet." /NT
"allt från hisnande historia till spännande odlingstips" /Residence "Roséns tulpanbibel bjuder på en gedigen genomgång av alla sorter."
"Praktfullt om tulpaner" /Allers Trädgård

Susanna Rosén är biolog, fotograf och författare. Hon arbetar på redaktionen för Allt om Trädgård och har skrivit ett stort antal böcker om blommor och trädgård, bland annat Stora pelargonboken och Amaryllis - älskad vinterblomma! som båda har kommit i flera upplagor. Hon har länge intresserat sig för klimatsmart odling och tillämpar det både i sin egen trädgård i Stockholmstrakten och i trädgården i Vuojat i Lappland.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.