Omslagsbild: En skör tråd

Översättare: Nils Larsson
Utgivningsdatum: 2011-06-10
Recensionsdatum: 2011-06-20
ISBN: 978-91-1-303351-8

En skör tråd

I denna Rhyme-thriller är spänningen bokstavlig. Elektriska högspänningsattacker lamslår New York. Samtidigt, i Mexiko, dyker en annan välkänd figur ur Deavers persongalleri upp igen: Urmakaren.

Manhattans elnät utsätts för ett attentat och allt pekar på att det är fråga om en terrorattack. Det finns knappast något bättre sätt att ta New Yorks invånare som gisslan än att använda stadens elnät som vapen - osynligt men ändå allestädes närvarande. Medan FBI och CIA försöker avgöra huruvida det är fråga om religiösa fanatiker eller miljöaktivister som ligger bakom attentatet, så undersöker Lincoln Rhyme, Amelia Sachs och Ron Pulaski det rättstekniska materialet i ett försök att förutse och förhindra nästa elattack.

Elektricitet är mer än den energi som förser staden med ljus, liv och rörelse - den är också livsfarlig, något som Rhyme och resten av stadens invånare får känna på. Nästan allt kan göras strömförande och ge upphov till en dödande elchock. Rhyme ställs inför en kyligt beräknande och brutal mördare. Eller är de fler än en? Det står hur som helst helt klart att det trygga, självklara och invanda när som helst kan förvandlas till ett elektriskt inferno.
Samtidigt som elektriciteten löper amok i New York kopplas Rhyme in på en uppmärksammad utredning nere i Mexiko och får korn på en av de mest svårfångade skurkarna han träffat på: Urmakaren. Ska han lyckas slinka ur nätet även denna gång?

Dessa två massiva utredningar sätter Rhyme under hård press och tär på hans redan vacklande hälsa: hans kanske allra svåraste motståndare.
Allt, ja faktiskt allt, hänger på en skör tråd.

Mer om författaren

SENASTE RECENSIONERNA

"Dubbel spänning i Deavers senaste" Nya Kristinehamns-Posten "Som vanligt när Jeffery Deaver är i farten händer det mycket på en gång.Att ingenting är vad det först verkar vara är något av hans signum och det blir flera vändningar innan skurken är fast.Ibland är det nästan lite som Hercule Poirot, Agatha Christies klassiska hjälte, när den invecklade intrigen ska förklaras. En skör tråd är förvisso ingen av de mest avancerade av Deavers deckare, men ändå nog så raffinerande.Att använda elström som mordvapen ger spänning åt berättelsen i dubbel bemärkelse." Magnus Carlsson
"Jag gillar det" "Jag bara fortsätter att läsa och gilla, bok ut och bok in. Deaver skriver som en maskin, jag läser som en maskin, automatiskt tillfredsställd."Jenny Tunedal
www.aftonbladet.se
"Deaver i högform" Läns-Posten "Gastkramande läsning på hög nivå och man bli aldrig besviken på Deaver. Författarens 27:e bok håller verkligen måttet."Rolf Johnsson

Jeffery Deaver är flerfaldigt prisbelönt och har sedan debuten i slutet av 1980-talet publicerat ett 20-tal deckare och thrillers.

I samlarens spår (1998) blev hans stora internationella genombrott. Deaver är född 1950 utanför Chicago och är numera bosatt i Virginia.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.