Omslagsbild: Revolt

Översättare: Jessica Hallén
Utgivningsdatum: 2011-09-09
Recensionsdatum: 2011-09-26
ISBN: 978-91-1-303400-3

Revolt

Revolt inleder en ny historisk trilogi av Robyn Young - denna gång står det skotska upproret, med Robert the Bruce i spetsen, för den historiska spänningen och berättelsen utspelas mellan åren 1262 och 1314.

År 1286. Skottland upplever den värsta vintern på evigheter. Folket tror att domedagen har kommit.
Kungen av Skottland rider ut från Edinburgh i stormen och mörkret. På vägen blir han mördad av en av sina egna män. Det finns ingen given arvinge, och inbördeskrig hotar Skottland och de mäktiga klanerna.
Samtidigt smider Edward, kungen av England, planer om att invadera Skottland. Men allt kommer inte att gå Edwards väg.

Ur slag och blodfejder reser sig en ung man. Han vågar trotsa Englands mäktigaste kung. Hans namn är Robert the Bruce och hans historia börjar i Revolt.

Mer om författaren
129 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Jacob Nordenson
Utgiven: september 2011

Robyn Young, född 1975 i Oxford, har en mastersexamen i kreativt skrivande från universitetet i Sussex. Hon bor i Brighton och har bland annat arbetat som lärare på en skrivarskola. Hon har gjort ett flertal researchresor i Europa och Mellanöstern för sina böcker.

I maj 2007 utsågs Robyn Young av bokhandelskedjan Waterstones till en av "25 författare för framtiden". Listan hade sammanställts med hjälp av agenter, förläggare och en panel av Waterstones medarbetare. "Denna lista är lika mycket en hyllning i dag som för morgondagen till enastående moderna författare att läsas just nu.", skrev Kate Mosse, författare till Labyrinten och Kryptan.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.