Omslagsbild: Om jag var din hemmafru

Fotograf: Pelle Bergström
Utgivningsdatum: 2011-03-07
Recensionsdatum: 2011-03-23
ISBN: 978-91-1-303426-3

Om jag var din hemmafru

eller hur man får en vardag att smaka som en lördag

En pratsam hemmafru, en försvunnen vigselring, en österrikisk sexolog, ett borttrollat fläskberg, futurister på krigsstigen, rotfrukter i motljus, frigörande övningar, dansmaskiner och kölhalning, matlagning i högklackat och sextiofem enkla recept som får din vardag att smaka som en lördag.

Lotta Lundgren gör din matlagning roligare, din vardagsmat godare och underhåller dig med småprat, skrönor och ren skär lögn tills varenda tallrik är tom.

Om jag var din hemmafru är formgiven av Karin Ahlgren och Lotta Mårlind. För bilderna står Pelle Bergström.

Boken vann guld i Svenska Designprisets tävling 2011 i kategorin "Redaktionell Print - Bok". Boken valdes också ut till det prestigefyllda priset Svensk bokkonst som belönar böcker med hög teknisk, estetisk och hantverksmässig kvalitet.

Dessutom utsågs den till vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2011 i kategorierna "Vardagsmåltider", "Bästa form" och "Folkets röst på nätet" samt nominerades till "Bäst alla kategorier".

Mer om författaren
139 kr Bok - Danskt band
Utgiven: november 2013
"Så mycket mer än bara mat" Femina
"To die for" QX "En ovanlig men helt fantastisk kokbok. Enligt Lotta själv är hon en lat kvinna som älskar beröm, två utmärkta egenskaper när man skapar recept. "Det ska gå snabbt, vara enkelt och kort ingrediensförteckning och det ska vara så gott att man vill äta det en gång i veckan". Vi får väl se om jag slutar med Linas matkasse."QX
"Rolig kokbok" Grannliv "I kokboken Om jag var din hemmafru har Lotta Lundgren, matbloggare och programledare, samlat sina favoritrecept. Men det är inte meningen att du bara ska följa det som står. Tvärtom, det vore som att "gifta sig med en människa någon annan valt ut", tycker Lotta. Istället uppmanar hon läsaren att använda boken som ett matlagningsverktyg och själv titta, dofta och smaka på det som puttrar i katrullerna. De läckra bilderna på maten har Pelle Bergström tagit."Grannliv
"Ett matnyttigt vansinnesdåd" Västerviks Tidningen "Om jag var din hemmafru Så heter kokboken. Men författaren vill inte kalla det en kokbok utan "ett tvåårigt vansinnesdåd med recept och vitsar i". Hon heter Lotta Lundgren. Prisat reklamsnille som lämnade trygg anställning med 60 tusen i månaden för att laga mat istället. I boken märks hennes talang för både text och form. Men mest hennes passion för mat. Många av maträtterna ser svåra ut att laga, men en del recept är så enkla att man kan laga dem med fötterna. Med en fot om man är vig."Henrik Hultqvist

Lotta Lundgren var sedan länge en av branschens mest framträdande copywriters när hon bestämde sig för att lämna reklamkarriären för att förena mat och underhållning på heltid. Hennes okomplicerade matlagning, underfundiga tilltal och formsäkra anslag har tillsammans etablerat henne som en av Sveriges tyngsta matprofiler.

"Jag är en lat kvinna som älskar beröm, två utmärkta egenskaper när man skapar recept. Det ska gå någorlunda snabbt, det ska vara enkelt, ingrediensförteckningen ska vara kort och det ska vara så gott att man vill äta det en gång i veckan. Jag är inte fostrad i ett restaurangkök och det märks. Mitt ideal är mat som smakar väldigt mycket mer än den kostat i termer av tid, ansträngning och pengar. Mat som får en torsdag att smaka som en lördag."

Priser och utmärkelser till boken:

Svenska Designpriset 2011 i kategorin "Redaktionell Print - Bok"

Årets Svenska Måltidslitteratur 2011 i kategorin "Vardagsmåltider" med motiveringen: "Kvicktänkt och extatisk, babblig och rapp, fabulerande och påläst. Lotta Lundgrens glansiga och yviga kokbok är verkligen något utöver det vanliga. Har man sett på maken - ett mästerverk som inte sett sin like."

Årets Svenska Måltidslitteratur 2011 i kategorin "Bästa form" med motiveringen: "Med vass layout och typografi, bra materialval, ypperligt reproarbete, skickligt foto och med glimten i ögat kan den här boken verkligen få en vardag att smaka som en lördag."

Årets Svenska Måltidslitteratur 2011 i kategorin "Folkets röst på nätet" samt nominerad till "Bäst alla kategorier".

 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.