Omslagsbild: Det du inte såg

Utgivningsdatum: 2011-04-26
Recensionsdatum: 2011-05-18
ISBN: 978-91-1-303430-0

Det du inte såg

Patrik Sjöberg är en av Sveriges mest kända och framgångsrika idrottsmän genom tiderna. Men bakom den hårda fasaden vilar ett mörker. Först nu är Patrik redo att dela med sig.

1987 hoppade höjdhopparen Patrik Sjöberg 2,42 på DN-galan i Stockholm. Detta gjorde honom till innehavare av världsrekordet i höjdhopp. Fortfarande är Sjöberg världens näst bäste höjdhoppare genom tiderna, endast slagen av Javier Sotomayor.

Men vem är egentligen Patrik Sjöberg? Många av oss minns en överlägsen idrottsman, kaxigt rökande en cigarett mellan hoppen. En man vi, då och nu, känner som bufflig, frispråkig och rakt på sak. En idrottsvärldens rockstjärna. Men hur kom han dit?

I denna nya memoar berättar Patrik Sjöberg för första gången sin historia, ärligt, rakt och öppenhjärtigt. Och det visar sig att den innehåller mer än vad någon av oss kunnat ana.
69 kr Bok - Pocket
Utgiven: oktober 2016
139 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Utgiven: april 2011
"Sjöberg tar solklar seger i bokduellen med Zlatan" "Det har kommit en sportbok i år som ni måste läsa. Patrik Sjöbergs. Att läsa den är mer omtumlande än att se höjdhopp över svarta stup. /.../ Wow-upplevelse: Sjöberg–Zlatan 5–2, Läsupplevelse: Sjöberg–Zlatan 5–3, Skandalfaktor: Sjöberg–Zlatan 5–1, Humor: Sjöberg–Zlatan 5–2 /.../Jag kan inte minnas någon bok som fått ett sånt genomslag på alla nivåer. Efter ”Det du inte såg” var sexuella övergrepp mot barn det alla talade om. På alla nivåer."Johan Esk 
www.dn.se
"Väckarklocka för många" Avesta Tidning "Patrik är en av Sveriges största idrottsmän genom tiderna och dessutom rätt så kontroversiell. Att få läsa om hans karriär och utveckling är förstås spännande, inte minst när man kommer in bakom kulisserna. Boken ger en bra bild av personen Patrik Sjöberg och han växer i mina ögon."Lennart Ljung 
"Starkt Patrik!" "Otroligt intressant att få inblick i hur det gick till bakom kulisserna. Både vad gäller själva tävlingsbiten men även i det större perspektivet med idrottspampar och organisationer men framför allt hur en idrottsman av Patriks rang ibland har behandlats. Visst är allt från hans sida men jag ser inte så många anledningar att tvivla."Susanne 
josjos.se
"Det du inte såg är ett starkt vittnesmål."
tidningenkulturen.se

Patrik Sjöberg är en av Sveriges mest kända idrottsmän genom tiderna. Han har vunnit ett VM-guld, tre OS-medaljer och innehar fortfarande det svenska rekordet i höjdhopp. Våren 2010 var Patrik Sjöberg en av deltagarna i den populära dokusåpan Mästarnas mästare.

Patrik Sjöberg tilldelades 2011 kulturpriset Årets röst för sin bok Det du inte såg.

Mer om författaren

Markus Lutteman är författare och journalist. Han har skrivit böckerna El Choco, Utsatt, Det du inte såg (tillsammans med Patrik Sjöberg), Per Holknekt 1960–2014 och Zack (med Mons Kallentoft).

 

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.