Omslagsbild: En kärleksförklaring

Utgivningsdatum: 2011-09-16
Recensionsdatum: 2011-10-10
ISBN: 978-91-1-303493-5

En kärleksförklaring

Silja och Sontag åker upp i varsin rymdraket och blir varse att de faktiskt är systrar. I det tyngdlösa tillståndet börjar de berätta historien om sin mamma Eleonore, matematikern som slits mellan kärleken till olika män, kärleken till arbetet, kärleken till Silja och Sontag.

Naturläkaren roar Eleonore med besynnerliga sjukdomar men det är när hon träffar professor Klein på en konferens i Köln som passionen börjar rasa. Hon tänker att professor Klein är den manliga versionen av henne. tillsammans tror de sig vara oslagbara både i arbete och kärlek och flyttar ihop i Paris med Eleonores båda döttrar.

Ida Lindes roman En kärleksförklaring låter oss följa en familj som inte är som alla andra. Systrarnas relation till varandra och till modern utsätts för ständiga påfrestningar. Silja är på väg bort och det är svårt att veta exakt till vilken plats. Kanske rymden, kanske ett mentalsjukhus. Sontag gör allt i sin makt för att hålla henne kvar vid sin sida.
Mer om författaren

SENASTE RECENSIONERNA

"Med humorbefriad ironi driver Linde sina personer rätt ut över stupet, eller som här, ut i en okänd rymd"
www.nt.se
"Ida Linde kommer ändå allt närmare det som bränner även i hjärtat och inte bara i hjärnan."
www.sydsvenskan.se
50 kr Nedladdningsbar bok - E-bok
Utgiven: september 2011

Ida Linde är född 1980 och uppvuxen i Umeå, men bor numera i Stockholm. Hon debuterade 2006 med den prosalyriska Maskinflickans testamente

Priser och utmärkelser:
Stipendium ur Albert Bonniers Stipendiefond 2011
Norrlands litteraturpris 2015

Mer om författaren

FLER TITLAR AV SAMMA FÖRFATTARE

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.