Omslagsbild: Med Drum genom eld och vatten

Utgivningsdatum: 2011-05-05
Recensionsdatum: 2011-05-25
ISBN: 978-91-1-303531-4

Med Drum genom eld och vatten

Allting är extremt med Whitbread Round the World Race - båtarna, distansen och omständigheterna. Några av världens mest extrema kappseglingsbåtar drivs extremt hårt i ofta extremt väder av några av världens mest erfarna besättningar.

Det är världens längsta kappsegling. 27 000 distansminuter och 120 dagar till sjöss. Det är ett grymt och våghalsigt spel, där risken för en våldsam död bland stormar och isberg aldrig kan räknas bort. Men det är utomordentliga sjömän som ger sig ut, som känner riskerna, som redan har prövats under hårda seglingar och som litar till sitt omdöme och sina kunskaper.

Roger Nilson är den ende svensk som seglat flera Whitbread. Här berättar han om den uppseendeväckande seglingen 1985-86 ombord på den olycksdrabbade Drum, som började med att tappa kölen under dramatiska omständigheter sex veckor före start. Han berättar om en besättning som slet och som vände ett hotande nederlag - om inte till seger så till triumf. En segling som Whithbread är extrem, men erfarenheterna därifrån angår alla seglare.
Mer om författaren

SENASTE RECENSIONERNA

"Äventyret går igen" Segling "Roger Nilsons bok är en läsvärd berättelse om psykologi, segling och nederlag som vänds till framgång."Segling

Roger Nilson är Sveriges meste jorden runt-kappseglare. Han har varit projektledare, skeppare, men framför allt navigatör och läkare i mängder av stora seglingsprojekt. 2005 utnämndes han till "Årets Seglare" av Svenska Seglarförbundet med motiveringen "50 dagar och 16 timmar tog det för Orange II att segla runt jorden, det gör en snittfart på 22 knop, mer än en vecka snabbare än det gamla rekordet som innehölls av Cheyenne. För denna unika prestation fick Roger Nilson utmärkelsen Årets Seglare. Hans insats som navigatör ombord på Orange II hade en central roll i teamets framgång."

Han har även tilldelats Svenska Seglarförbundets vandringspris "Nakterhuset" för sin insats som navigatör ombord Orange II när de slog rekordet över Atlanten sommaren 2006. 

Roger har tidigare utgivit böckerna The Card - ett kort i leken (Svenska Dagbladet 1990), Man behöver inte vara galen - men det hjälper! Whitbread 1993/94 (med Gunnar Krantz, Svenska Dagbladet 1995), Den blå båten - segling och affärer (med Gunnar Krantz, Svenska förlaget 1999).

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.