Omslagsbild: Grilltips för båtfolk

Utgivningsdatum: 2011-05-30
Recensionsdatum: 2011-06-15
ISBN: 978-91-1-303595-6

Grilltips för båtfolk

Att grilla är ett perfekt sätt att laga mat när du är ute med båten. Stå med utsikt över fjärden, känn dofterna sprida sig över däck och slipp kokkärl som behöver diskas ...

Men grillning till sjöss kräver också lite specialkunskap. Du vill ju inte elda upp båten eller riskera att middagen åker överbord om båten kränger till. Grilltips för båtfolk är full av råd och smarta lösningar kring vilken typ av grill du kan välja, hur du ska montera den och hur du hanterar rök, eld och andra problem som kan dyka upp.

Själva grillandet ska inte heller lämnas åt slumpen - i vilken ordning ska råvarorna läggas på, hur lång tid ska de grillas, hur regleras värmen och hur vet man när allting är klart? Här finns tabeller för grilltider och tips på hur du planerar grillningen så att allt är klart i rätt tid.
Dessutom innehåller Grilltips för båtfolk många enkla recept på marinader, grillrätter och såser som du säkert lyckas med:

Biff med fetaostsallad
Oxlé och getost med mango- & chilisås
Lövbiff- & baconspett med grönsaksspett
Biff i Bosses specialmarinad med potatishalvor
Helstekt fläskfilé och ostfyllda tortillas
Kycklingspett med gorgonzolasås och päronsallad
Parmalindad kycklingfilé med balsamicosås
Lax med mangosallad
Grillad sik med banan och romsås
Fisk i folie

Mer om författaren

SENASTE RECENSIONERNA

"Böcker som stillar hungern"
www.hamnen.se
"Matnyttig" Vi Båtägare "Råd om vilka grillmärken som passar att montera på relingslisten, hur du undviker att bränna fisken och vilken innertemperatur som passar fläskkotlett varvas med både enkla och mer avancerade recept. Ett plus i kanten för många fiskrätter - det är trots allt den föda som finns i havet." 

Sedan 2008 är jag långseglare tillsammans med min hustru Heléne i vår segelbåt s/y seaQwest. Barnen har växt upp och står på egna ben så nu finns det tid & utrymme för andra intressen, bland annat att skriva och måla.
Vår resa har gått via Europas västkust ner till Kanarieöarna, med ett kort avstick in till Barcelona i Medelhavet, och vidare ner till Kap Verde och sedan Brasilien. Därifrån har vi seglat norrut längs östra Sydamerika, upp genom Karibien och befinner oss nu, våren 2011, utefter Nordamerikas ostkust.

Jag målar numera regelbundet, med sittbrunnen som ateljé, under de perioder båten ligger still. För ankar skapas det inspirerande tavlor med en personlig stil.
Att skriva är något jag börjat med på senare år och funnit alltmer nöje i och så fort inspirationen finns skriver jag om båtlivet och vår vardag ombord. Det har bland annat resulterat i en uppskattad blogg och ett antal artiklar i olika båttidningar.

Till vardags grillas det flitigt på seaQwest´s akterdäck. Grillandet har alltid varit ett intresse, vilket utvecklats och förfinats under seglingen då klimatet medgivit att grillen numera används flera gånger per vecka. Detta inspirerade förstås till att teckna ner mina erfarenheter från grillen.
Mer om mgj, artiklar, tavlor & långsegling hittar du på:
www.seaqwest.se.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.