Omslagsbild: Äppelkyrkogården

Utgivningsdatum: 2011-08-23
Recensionsdatum: 2011-09-05
ISBN: 978-91-1-303598-7

Äppelkyrkogården

På hemligt uppdrag i Budapest ska Petra Wester träffa "Mr K", ombudet för en okänd köpare till ett elektroniskt övervakningssystem. Till sin hjälp har Petra den ungersk-svenska kollegan Krisztina Lovas. Plötsligt drabbas Petra av det värsta tänkbara: hennes dotter som är med på resan kidnappas. En hetsjakt som flätar samman nutid med dramatiska händelser under Ungernrevolten 1956 tar sin början. Gamla lojaliteter ställs på prov och när det verkligen gäller - vem kan egentligen lita på vem?

Äppelkyrkogården är ett spännande och aktuellt deckardrama med övervakningssamhället som underliggande tema. Men det är också en berättelse om mänskliga relationer och hur de ständigt påverkar våra livsval. Äppelkyrkogården är den tredje boken om advokaten Petra Wester och utspelar sig i Ungern och på Österlen.

Mer om författaren
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: augusti 2011
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Mirja Turestedt
Utgiven: oktober 2011
"Anna Bovaller både underhåller och ger spänning" /Dagbladet Sundsvall "Hon har hittat en stil som bär. /.../Anna Bovaller både underhåller och ger spänning samt beskriver en tid och ett land på ett intressant sätt."Eva Eriksson
"Anna Bovaller både underhåller och ger spänning samt beskriver en tid och ett land på ett intressant sätt" Eva Eriksson/Dagbladet Sundsvall
"Äppelkyrkogården med bland 'Julens bästa böcker'" /Tidningen Allers "Handlingen sträcker sig från Österlen till Budapest och tillbaka igen och upplösningen är både spännande och oväntad!" Gunilla Sandell
"Riktigt spännande!" /bokvalen.blogspot.com /... nu har jag läst den tredje, Äppelkyrkogården, som jag nog tycker är den bästa i serien vilket förstås bäddar för att jag kommer att läsa även den fjärde delen när den kommer.//. Boken blir riktigt spännande där nutid knyts ihop med händelser under Ungernrevolten 1956."
bokvalen.blogspot.com

Anna Bovaller, född 1963 i Trollhättan, är bosatt i Nacka tillsammans med sin man och tre söner. Hon har arbetat som advokat och bolagsjurist och är numera chefsjurist på Swedavia AB (Swedish Airports).

Anna Bovaller gick Ordfronts skrivarkurs under hösten 2006 men har sedan länge haft tankar på att bli författare. Så här säger hon själv om sin huvudperson och miljön i  Svinajakten:

"På temat "Gräv där du står" valde jag att skapa en huvudperson som Petra Wester. Vi är båda jurister och en advokatbyrå blev därför en naturlig och spännande miljö att bygga kriminalhistorier kring. Petras kärlek till Österlen är givetvis också påverkad av min egen - vi har sommarhus i trakterna av Kivik. Där stannar alla likheter. I övrigt hör Petra, precis som resten av karaktärerna i mitt persongalleri och händelserna i Svinajakten, bara hemma i min fantasi."

 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.