Omslagsbild: Pappa & kriminell

Utgivningsdatum: 2011-04-29
Recensionsdatum: 2011-05-18
ISBN: 978-91-1-303649-6

Pappa & kriminell

ett reportage om bankrån, bilbomber och blöjor

"Du kommer väl inte göra sådär på banken igen, pappa?"

Hur förklarar man för sitt barn att man begått ett rån? Eller att man försörjer sig på narkotikahandel? Hur känns det att sitta fängslad när ens son föds? Eller att undra över om någon placerat en bomb under bilen när man ska köra sin dotter till dagis?

Mer än 10 500 barn i Sverige har en förälder som sitter i fängelse, och fler än så har en förälder som lever ett kriminellt liv. Hur ser livet ut för dessa familjer? Vad har de för syn på samhället och dess institutioner, vad har de för drömmar och förhoppningar?

I denna reportagebok möter vi kriminella pappor i samtal om livet i allmänhet och om föräldraskapet i synnerhet. Författarna har även intervjuat pappornas anhöriga, liksom representanter för kriminalvården, polisen samt kriminalforskningen för att försöka få en bild av något som de flesta verkar vilja tala tyst om.

"En intressant reportagebok" Borlänge Tidning "Brutaliteten och kylan i den kriminella världen behöver inte betyda att familjelivet är miserabelt. En intressant reportagebok om kriminella pappor visar hur de kämpar med att förena två olika världar."Anders Lagerquist
"De presenterade sig inte som knarklangare på föräldramötena"
www.dagensjuridik.se
"Mer trovärdigt än de vanliga reportagen"
www.dn.se
"Boken är unik i sitt slag"
www.aftonbladet.se

Niklas Malmborg är frilansjournalist och har skrivit böckerna Pappa & kriminell (2011) och Gängmedlem (2012).

Mer om författaren

Geir W Stakset, byggnadsingenjör, initierade projektet när hans bror fängslades i samband med att hans första barn föddes.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.