Omslagsbild: Allt eller inget

Utgivningsdatum: 2011-08-01
Recensionsdatum: 2011-08-24
ISBN: 978-91-1-303650-2

Allt eller inget

Följ med Rickard Engfors på en bergochdalbana genom Stockholms innekretsar, via After Darks hyllade shower och Melodifestivalens glamour, till ett sammanbrott i Globens källarkorridorer.

När Rickard Engfors var tjugo år gammal handplockades han till After Dark och blev känd för en stor publik. Snabbt utnämndes han till Sveriges snyggaste kvinna och Christer Lindarws kronprins. Karriären fortsatte med en rad soloshower som gjorde succé på turné runtom i landet. Under ett decennium som artist skapade Rickard rubriker i många olika sammanhang. Baddräktsmodell för Panos Emporio, utvik och en krogshow med Magnus Carlsson. Pride-låt med Christer Björkman och ett samarbete med den kritikerrosade duon The Knife. 2005 framträdde Rickard i Melodifestivalen med låten "Ready For Me" och stod för tävlingens kanske mest galna shownummer genom tiderna.

Idag är konceptskapare titeln som bäst sammanfattar Rickards arbete. Nu står han bakom artisterna han en gång imiterade. Bland kunderna finns många av Sveriges största stjärnor - Pernilla Wahlgren, Måns Zelmerlöw och Carola är bara några av alla artister som vänt sig till Rickard för att skapa unika och visuella helhetskoncept. Schlagerfantasten Rickards hemmaplan är numera Melodifestivalen där han varit inblandad i drygt 30 bidrag under de senaste åren.

Med en fot i det folkliga landsorts-Sverige och en fot i Stockholms innekretsar och gayvärld, levde Rickard ett hektiskt liv fullt av jobb, sex, droger och sprit. Någonstans i kändiskarusellen tappade han dock bort sig själv. För ett par år sedan gick han in i väggen och tvingades ompröva sitt liv och sina värderingar. Och lära sig leva igen.

Allt eller inget är historien om en ung mans resa för att mitt i en ytlig värld lyckas hitta tillbaka till sig själv.

Mer om författaren
Nominerad till Årets bok på Gaygalan "Multitalangen Rickard Engfors öppnade upp sig om sin kreativitet, sina kända vänner och sin utbrändhet. I biografin skrev ex-dragshowartisten om livet bakom de glättiga fasaderna, och vi var fast från sida ett." 
Richard Engfors gäst hos Malou i Efter tio
www.tv4play.se
"En smart sidvändare som känns personlig och engagerande"
www.daisybeauty.com
"Intressant till tusen"
www.lipglossbitch.se

Rickard Engfors jobbar i dag bakom de artister han en gång imiterade, som konceptskapare, kreativ konsult och showproducent för scen och tv. Han jobbar till exempel med artisternas framträdande, layout, kostym och show. Han jobbar nära Melodifestivalen och ligger till exempel bakom koncept och styling av Pernilla Wahlgren, Måns Zelmerlöv och Carola.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.