Omslagsbild: Svart himmel

Översättare: Ylva Hellerud
Utgivningsdatum: 2011-08-31
Recensionsdatum: 2011-09-19
ISBN: 978-91-1-303663-2

Svart himmel

Arnaldur Indridason har länge varit Islands populäraste författare och hans böcker har nu utkommit i över trettio länder, tagit sig in på bestsellerlistor i många av dem och sålt i miljontals exemplar.

En kvinna som anklagas för utpressning misshandlas till döds. Detta sker framför ögonen på polisen. Trots det lyckas förövaren komma undan. Allt pekar på att han är en indrivare som anlitats av en respekterad och aktad medborgare. Samtidigt försöker en ökänd kriminell få kontakt med polisen. Med mycket dunkla avsikter.

Liksom i Mörka strömmar befinner sig Erlendur på resa, sökande efter klarhet i sin brors försvinnande. Huvudpersonen är denna gång Sigurdur Óli, som vi känner från de tidigare böckerna.
Förutom den spännande och täta mordhistorien får vi också en kritisk inblick i det korrupta bankväsendet både på Island och i andra länder innan den stora bankkraschen ägde rum 2008.
Mer om författaren
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2020
139 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Pale Olofsson
Utgiven: oktober 2011
149 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Pale Olofsson
Utgiven: juli 2020
"En intensiv mordhistoria" Dagbladet Sundsvall "Med "Svart himmel" stärker Arnaldur Indridason sin ställning som en av Nordens bästa deckarförfattare. På ett bra och spännande sätt får han läsarna att inte släppa taget om boken."Kjell Åke Tjernström
"Isländsk deckare med tydligt driv" "En kriminalförfattares utmaning är att få till en spännande handling som kan vara skrämmande men samtidigt måste kunna upplevas som realistisk. Ganska få av alla de författare som är verksamma inom genren lyckas bra med det men tydligt är att Indriðason tillhör en av dessa."Anne Pihlo 
www.bt.se
"Han har gjort det förut, gång på gång. Och han gör det nu igen!" VLT "Det är bara att lyfta på hatten för Arnaldur Indridason, en av mina absoluta favoritförfattare. Tidigare utsedd till Nordens bästa deckarförfattare, och det är inte svårt att förstå varför." 
"ännu ett belägg för att Arnaldur Indridason tillhör eliten bland berättare" /Barometern "Man får inblick i skenande räntor lika väl som i tvivelaktiga polismetoder. Stöddiga torpeder blåser upp sig och rödkindade bankmän gråter i denna komplexa bok, som ger ännu ett belägg för att Arnaldur Indridason tillhör eliten bland berättare."INGER DAHLMAN

Arnaldur Indridason har totalt sålt i 1,3 miljoner exemplar av sina böcker i alla format enbart i Sverige sedan debuten med Glasbruket 2003. Efter den historiska Skuggasund-trilogin, som utspelar sig i Reykjavik under andra världskriget med Flovent och Thorson som hjältar, har Indridason lanserat en ny serie som totalt ska omfatta 8-10 titlar med den pensionerade polisen Konrad som huvudperson. Flickan vid bron är roman nummer två i Konrad-serien.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.