Omslagsbild: Nattens cirkus

Översättare: Jan Risheden
Utgivningsdatum: 2012-03-16
Recensionsdatum: 2012-04-10
ISBN: 978-91-1-303731-8

Nattens cirkus

Nominerad till the Orange Prize for Fiction!

Cirkusen anländer utan förvarning. Den föregås inte av några reklamutrop, inga flygblad på lyktstolpar och anslagstavlor. Plöts­ligt är den bara där, på en plats där den inte fanns i går.

Ingen cirkusdirektör ropar i megafon, inga clowner sprutar vatten på publiken, inget ”kom och se, kom och se, världens starkaste man”. Inne i dessa svart- och vitrandiga tält döljer sig en helt unik upplevelse, en fest för sinnena. Gå vilse i en labyrint av moln, vandra genom en trädgård gjord av is, häpna inför den tatuerade ormmänniskan som stoppar ner sig själv i en liten låda av glas och förundras över illusionisten som utför omöjliga magiska bedrifter. Välkommen till Le Cirque des Rêves.

Men bakom rökridåerna och speglarna pågår en tävling - en kraftmätning mellan två unga magiker, Celia och Marco, som sedan barndomen tränats i att använda sina illusionskrafter för att överträffa varandra. Vad spelarna inte vet är att detta spel är en duell intill döden och att cirkusen är skådeplatsen för ett slag som utkämpas mellan fantasins och viljans krafter. Oförtröttligt utövar de unga magikerna sin magi med skäl som deras hemlighetsfulla läromästare, Hector och Alexander, är förtegna om.

När Celia av en slump upptäcker att Marco är hennes motståndare börjar de tänka på sitt spel som ett fantastiskt samarbete. Det är deras förenade krafter som sveper in cirkusen i en ständig förtrollning, och båda två bidrar med ständigt alltmer imponerande detaljer som tycks vara skapade enbart för att glädja den andra. Utan att veta hur deras manipulativa läromästare avser att spelet ska sluta störtar Celia och Marco huvudstupa in i en djup och passionerad kärlek.

Hector och Alexander håller dock fortfarande i trådarna och deras elevers relation tvingar dem att ingripa med svåra följder för Celia och Marco. Det finns bara en utväg för de unga magikerna - en uppvisning av aldrig tidigare skådat mått.


Mer om författaren
"Vad blir nästa stora fenomen?" /Veckans spaning med Strandberg, Aftonbladet söndag " Nattens cirkus Fantasyromanen, skriven av Erin Morgenstern, har just kommit ut på svenska och är (helt rättmätigt) en av de mest hajpade i genren just nu."Mats Strandberg
"Morgenstern verkar drivas av drömmen om att klä det bleka skelett vi kallas verklighet med en gnutta lekamlig mystik, och det hedrar henne." Jonas Thente
www.dn.se
"Jag vill läsa den igen i sommar."
kortedalabiblioteksblogg.blogspot.se
"jag njuter av varenda sekund" /Borås Tidning "Precis som jag trollbunden och med ett leende på läpparna accepterar vålnader i Hamlet och överdriven romantik i En midsommarnattsdröm gör jag det i denna roman. Morgenstern låter realismens bojor lösas upp och kastar verkligheten överbord och jag njuter av varenda sekund."Anne Pihlo

Erin Morgenstern är författare och multimediakonstnär. Hon beskriver alla sina verk som ”sagor, på ett eller annat sätt”. Hon bor i Salem, Massachusetts med sin man och två mycket fluffiga katter.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.