Omslagsbild: Det är inte kärlek - när sex blir en drog

Utgivningsdatum: 2012-08-07
Recensionsdatum: 2012-08-29
ISBN: 978-91-1-303735-6

Det är inte kärlek - när sex blir en drog

På senare tid har det skrivits spaltmeter om sexmissbruk i media. Kvällstidningarna frossar i detaljer och flera kända personer har utpekats som sexmissbrukare: Tiger Woods, Berlusconi och den svenske polischefen Göran Lindberg är några namn. Men vad är det som gör att dessa män och ibland kvinnor använder sex som en drog?

En trettioettårig trebarnsfar har sedan tonåren haft sex med män på bastuklubbar. Han gifte sig för att få stopp på beteendet. Han gick igenom behandling för alkoholism för att kunna sluta. Nu har både han och hans fru aids.

En präst lägger ut sju tusen kronor i veckan på att köpa sexuella tjänster. För att finansiera sin dyra vana stjäl han från sin församling.

En teknisk chef på ett större företag har på två år varit föremål för sju klagomål gällande sexuella trakasserier. Nu har det kommit ytterligare en, denna gång från en av de största kunderna.

I vårt samhälle omges vi ständigt av tecken på sexmissbruk. Ändå vill vi inte riktigt erkänna dess existens. De flesta har inga problem att acceptera att människor kan lida av alkoholism, spel- eller matmissbruk, men inte sexmissbruk. Vissa kanske ser problemet men tvekar att kalla det ett beroende. De väljer istället ord som ”tvångsmässigt” eller ”hypersexuell” men har inte något problem att rubricera exempelvis spelberoende som missbruk.

Journalisten Kristin Rydberg och Erik Sundby, behandlingsansvarig på Dysberoendekliniken i Stockholm, har skrivit en bok om sexberoende. Hur det utvecklas och de destruktiva mönstren som följer beskrivs - bland annat presenteras åtta av de vanligaste typerna av beroende som människor i Sverige söker hjälp för.

159 kr Nedladdningsbar bok - E-bok
Utgiven: augusti 2012

SENASTE RECENSIONERNA

Erik Sundby intervjuas i Kunskapskanalens En bok, en författare I vårt samhälle omges vi ständigt av tecken på sexmissbruk. Ändå vill vi inte riktigt erkänna dess existens. Erik Sundby, behandlingsansvarig på Dysberoendekliniken i Stockholm, berättar om sexberoendets utveckling och destruktiva mönster. Intervjuare: Olle Palmlöf.
urplay.se
"Rydberg och Sundbys bok rekommenderas för alla som själva har problem eller lever nära någon som har det." "Rydberg och Sundby gör en grundlig analys och går igenom missbrukets mekanismer, hur beroende och anhöriga påverkas, samt vägar ut ur sjukdomen. /.../ Professionell hjälp är ofta den enda utvägen för den som verkligen vill förändra sin livssituation. Rydberg och Sundbys bok rekommenderas för alla som själva har problem eller lever nära någon som har det."Fredrik Borneskans
www.bt.se

Kristin Rydberg är journalist och har bland annat varit manusförfattare till Roger Nilsons självbiografi Mot stormens öga.

Mer om författaren

Erik Sundby är behandlingsansvarig på Dysberoendekliniken i Stockholm. Han driver bloggen http://sexberoende.bloggo.nu/ med samlad information om sexberoende, anhörigproblematik och medberoendeproblematik. 


 

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.