Omslagsbild: Delhis vackraste händer

Utgivningsdatum: 2011-08-15
Recensionsdatum: 2011-09-05
ISBN: 978-91-1-303728-8

Delhis vackraste händer

I Delhis vackraste händer skildrar Mikael Bergstrand med en stor portion humor en svensk medelålders mans möte med det myllrande och annorlunda livet i Indien. Och hans möte med den oväntade kärleken där han minst anade att den fanns.

När Göran Borg inte surfar på en blogg för fotbollsnördar tänker han på sin exfru Mia som lämnade honom för åtta år, fyra månader och tre dagar sedan.
Karriären har gått i stå, hårfästet klättrar målmedvetet uppåt och byxlinningen spänner över magen. Sina vuxna barn träffar han bara sporadiskt och nu lär det dröja ett tag till eftersom de ska på semester till Thailand med sin mamma och hennes nye man. När ett tröstlöst vinterregn vräker ner över Malmö och Göran Borg är på väg till jobbet på informationsföretaget som gör gatukontorets hemsida undrar han om livet kan bli mycket värre.

Det kan det. Man kan till exempel få sparken, luras iväg på en charterresa till Indien, drabbas av galopperande turistdiarré och lämnas ensam att dö på ett sjabbigt hotellrum i Jaipur.
Men så knackar det på dörren och in stiger Yogendra Singh Thakur, Yogi kallad och indisk textilexportör i sina allra bästa och mest underbara år om han får säga det själv. Yogi tar med Göran på en yttre och inre resa till Indiens myllrande huvudstad New Delhi, där han bland annat träffar den vackra skönhetssalongsföreståndarinnan Preeti och blir blixtförälskad i henne. Det finns bara två problem:
1. Hon är gift.
2. Med en mäktig industrimagnat.

Delhis vackraste händer
är en lika rolig som drabbande bok om hur det överrumplande mötet med Indien tvingar en bitter medelålders man att omvärdera både sig själv och sin syn på andra.
Mer om författaren
69 kr Bok - Pocket
Utgiven: augusti 2012
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: augusti 2011
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Björn Granath
Utgiven: augusti 2011
"Man är där när man läser den" /SVT Go'kväll ”Det är dofter, det är ett jätteroligt språk. Man är där när man läser den.” /Solja Krapu, Gokväll SVT
"Bergstrand är skicklig på att berätta en historia" /Tidningen Journalisten ”Mikael Bergstrand är skicklig på att berätta en historia och visst rycks man med i handlingen. Stundom är det riktigt kul.” /Tidningen Journalisten
"Otroligt rolig bok. Jag utnämner den till nästa 'hundraåringen-succé'" /Sara Johansson, P4 Värmland "Otroligt rolig bok. Jag utnämner den till nästa ’hundraåringen-succé’” /Sara Johansson i P4 Värmland
"Lustfyll och underhållande att läsa" /Ulrika Larsson, P4 Halland ”Den är så lustfylld och underhållande att läsa. Man hänger med på en ljuvlig resa….Med ett leende på läpparna följer man Göran på de äventyr han ger sig ut på.” /Ulrika Larsson, P4 Halland

Mikael Bergstrand är författare och journalist från Malmö. 2007–2011 bodde han i Indien, där han fortfarande vistas i perio­der och arbetar som reseledare. Efter fyra kriminalromaner fick han 2011 sitt stora genombrott med Delhis vackraste händer, som har sålts till ett tiotal länder och även kommer att bli tv-serie i Sverige.

Vid sidan av sitt skrivande är Mikael också en flitig föreläsare. Bibliotek, bokcirklar, skolor, föreningar, skrivcirklar, företag, resebolag, kommuner och intresseorganisationer tillhör dem som har anlitat honom genom åren.

 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.